Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Kultúra

Ružomberský jarmok ponúkne remeslá, gastro, hudbu i tvorivé dielne

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Otvorenie jarmoku je naplánované na piatok o 15.30 h, program zakončí koncert kapely Iné kafe o 22.30 h.

Ružomberok 3. mája (TASR) - Program s hudobnými interpretermi, ukážky remesiel, gastrozónu, tvorivé dielne aj sprievodné akcie ponúkne tohtoročný Ružomberský jarmok od piatka 31. mája do soboty 1. júna. Počas oboch dní bude na Námestí Andreja Hlinku k dispozícii 200 stánkov s jedlom, pitím, remeselnými výrobkami, produktmi vlastnej výroby a iným jarmočným sortimentom. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík s tým, že ide o najväčšiu kultúrnu akciu roka.

Otvorenie jarmoku je naplánované na piatok o 15.30 h, program zakončí koncert kapely Iné kafe o 22.30 h. Sobotňajší program bude patriť najmä sviatku všetkých detí, napríklad o 14.00 h vystúpi Divadlo Ofina s detským predstavením Ako išlo vajce na vandrovku a o hodinu neskôr Zahrajko a myška Eliška. Ružomberské námestie v sobotu roztancuje aj Smola a Hrušky, záverečným koncertom o 23.00 h h jarmok ukončí skupina Screen.

"Ružomberská mestská polícia počas konania jarmoku posilní hliadky. Zvýši sa počet mestských policajtov, ktorí budú dohliadať na verejný poriadok. Polícia upozorňuje, že akcie s veľkým počtom ľudí vytvárajú príležitosti pre vreckových zlodejov," upozornil Miškovčík.

V súvislosti s konaním jarmoku mesto avizovalo úplnú uzáveru cestnej dopravy na uliciach Námestie Andreja Hlinku, Mariánska, Veľký Závoz, Malý Závoz a časti ulice Majere. Doprava na komunikáciách bude uzatvorená od štvrtku 30. mája do nedele 2. júna. "Na označenie oblasti uzávery bude použité prenosné dopravné značenie. V čase uzavretia miestnych komunikácií nebude možné parkovať motorové vozidlá v uzatvorenej zóne," dodal Miškovčík.