Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Zomrel Richard Allen Street, dlhoročný vokalista The Temptations

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Vokálna skupina The Temptations patrila v 60. a 70. rokoch medzi vývesné štíty detroitskej gramofónovej spoločnosti Tamla Mottown a radila sa medzi elitu svetovej hudobnej scény.

New York 28. februára (TASR) - Richard Allen Street, niekdajší vokalista skupiny The Temptations, zomrel v stredu vo veku 70 rokov v nemocnici v Las Vegas, v ktorej ho prijali s dýchacími ťažkosťami. Pre spravodajskú televíziu CNN to uviedla jeho manželka Cindy Streetová.

Vokálna skupina The Temptations patrila v 60. a 70. rokoch medzi vývesné štíty detroitskej gramofónovej spoločnosti Tamla Mottown a radila sa medzi elitu svetovej hudobnej scény. Zoskupenie prešlo mnohými personálnymi zmenami.

Samotný Street, rodák z Detroitu, nebol súčasťou pôvodnej zostavy skupiny, aj keď si už ako mladík zaspieval podľa agentúry AP s dvoma jej členmi Otisom Williamsom a Melvinom Franklinom, ktorý zomrel v roku 1995. Súčasťou Temptations sa po predchádzajúcom hosťovaní koncom 60. rokov stal na viac ako dve desaťročia v polovici roka 1971.

Príčinou Streetovho úmrtia bola pľúcna embólia. Minulý týždeň 18. februára zomrel vo veku 62 rokov ďalší člen The Temptations Damon Harris.