Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Rezort kultúry: Personálne otázky sú v kompetencii riaditeľa SND

Na archívnej snímke generálny riaditeľ Slovenského národného divadla (SND) Vladimír Antala. Foto: TASR - Pavol Zachar

Generálny riaditeľ SND Vladimír Antala odvolal k utorku Michala Vajdičku z funkcie riaditeľa Činohry SND.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Ministerstvo kultúry (MK) SR berie na vedomie informáciu o odvolaní riaditeľa Činohry Slovenského národného divadla (SND) Michala Vajdičku. "Personálne otázky sú výlučne v kompetencii generálneho riaditeľa SND," uviedol pre TASR Pavol Čorba z kancelárie ministra kultúry.

Generálny riaditeľ SND Vladimír Antala odvolal k utorku Michala Vajdičku z funkcie riaditeľa Činohry SND. Dôvodom má byť nezvládnutie manažérskych povinností, ktoré bolo riešené opakovanými upozorneniami na závažné porušenie pracovnej disciplíny. Na základe kontroly v divadle mali byť zistené ďalšie závažné nedostatky.

V čase Vajdičkovho pôsobenia ako riaditeľa Činohry SND bolo podľa SND za obdobie roku 2018 do februára 2019 zrušených 38 predstavení a nahradených 54 predstavení, z toho viacero bez uvedenia relevantných zákonných dôvodov. To mali kritizovať návštevníci a poškodzovalo to dobré meno SND. Vajdičkov odchod podľa SND neohrozí prípravu plánovaných premiér.

Vajdička predpokladal, že dôjde k jeho odvolaniu. Tušenie mal už vtedy, keď sa začal zúčastňovať pochodov Za slušné Slovensko a kritizovať ministerstvo kultúry a Antalu.