Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Projekt Vlakom do múzeí a galérií sa rozšíril o ďalšie inštitúcie

Jedným z cieľov projektu je motivácia žiakov základných a stredných škôl k zvyšovaniu návštevnosti kultúrnych inštitúcií.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Žiaci základných škôl a 1. až 4. ročníka osemročných gymnázií môžu oddnes do konca tohto mesiaca využiť ponuku Železničnej spoločnosti Slovensko a jej partnerov na zvýhodnenú prepravu vlakom na návštevu múzeí a galérií.

Projekt Vlakom do múzeí a galérií, ktorý sa realizuje od roku 2006, sa podľa ministerstva kultúry stretáva s veľkým záujmom detí a škôl.

Tento rok sa projekt nebude týkať len kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti MK, ale aj rezortných múzeí v pôsobnosti iných ústredných orgánov štátnej správy.

Do jarnej časti podujatia Vlakom do múzeí a galérií sa zapoja Múzeum vo Svätom Antone, Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene, Slovenské poľnohospodárske múzeum v Nitre a Múzeum Tatranského národného parku, ktoré sú v pôsobnosti ministerstva pôdohospodárstva.

Rovnako Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici a Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši, ktoré spadajú pod ministerstvo životného prostredia.

Zapojí sa do neho tiež Múzeum školstva a pedagogiky (MŠVVaŠ), Múzeum obchodu (MH), Múzeum polície SR (MV), všetky v Bratislave a Vojenské historické múzeum v Piešťanoch (MO).

Jedným z cieľov projektu je motivácia žiakov základných a stredných škôl k zvyšovaniu návštevnosti kultúrnych inštitúcií.

Informácie o projekte sú zverejnené na internetových stránkach ministerstva kultúry a Železničnej spoločnosti Slovensko.