Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Prieskum: Toto sú najpočúvanejšie rádiá na Slovensku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najviac poslucháčov - 34,1 percenta, zvolilo Rádio Expres, Rádio Slovensko si naladilo 26,8 a Fun rádio 23,9 percenta poslucháčov.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou na Slovensku ostáva Rádio Expres nasledované Rádiom Slovensko a Fun rádiom. Vyplýva to z prieskumu Radioprojekt, ktorý realizovala spoločnosť Median SK od 25. júna do 16. septembra. V prieskume odpovedalo 4042 respondentov vo veku od 14 do 79 rokov.

Najviac poslucháčov - 34,1 percenta, zvolilo Rádio Expres, Rádio Slovensko si naladilo 26,8 a Fun rádio 23,9 percenta poslucháčov. Nasleduje Rádio Europa 2 s počúvanosťou 18,7 percenta a Rádio Jemné, ktoré počúva 15,7 percenta poslucháčov. Pre Rádio Vlna sa rozhodlo 15,1 percenta a Rádio Regina si vybralo 11,7 percenta poslucháčov.

V prípade rozhlasových sietí má najväčšiu počúvanosť Radio Services, ktorej rozhlasové stanice dosiahli súhrnne 43-percentnú počúvanosť. Šesť rozhlasových okruhov RTVS si naladilo 39,1 percenta a rádiové stanice patriace k sieti RegioMedia 10,8 percenta poslucháčov.

Najväčší podiel na trhu má Rádio Expres (22 percent) pred Rádiom Slovensko (20,8 percenta) a Fun rádiom (11,9 percenta). Nasledujú Rádio Vlna a Europa 2, ktoré zhodne získali osem percent. Za nimi je Rádio Regina, ktoré získalo 7,1 percenta, a Rádio Jemné s trhovým podielom sedem percent. Ostatné rozhlasové stanice majú 15,2-percentný podiel na rozhlasovom trhu.

Celková počúvanosť slovenských rádií v parametri "počúval posledný týždeň" je 88,4 percenta. Každý deň počúvajú rádio viac ako dva a pol milióna ľudí. V priemere každý občan SR počúva denne rádio viac ako dve hodiny.

TASR o tom v piatok informovala Linda Kleinertová zo spoločnosti Median SK.