Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Popredný nemecký basgitarista Alexander Hacke vystúpi v Trnave

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

V Trnave si ľudia budú môcť od nich vypočuť mix nástrojov, počuť však budú aj drony či rôzne hlasové ekvilibristické kúsky, uviedol Michal Mikuláš z KC. .

Trnava 13. marca (TASR) - Jediný koncert na Slovensku odohrá popredný nemecký basgitarista Alexander Hacke v rámci svojho európskeho turné s projektom Hackedepicciotto vo štvrtok (14. 3.) v kultúrnom centre (KC) Malý Berlín v Trnave. Informuje o tom KC.

"Alexander Hacke, člen známej industriálnej hudobnej skupiny Einstűrzende Neubauten, je vo svete industriálnej muziky veľmi známe meno. Spolupracoval s rôznymi hviezdami, napríklad s austrálskym spevákom Nickom Cavom," uviedol Michal Mikuláš z KC.

Industriálne zoskupenie Hackedepicciotto založil Hacke v roku 2010 spoločne so svojou manželkou Danielle de Picciotto. Hudobná dvojica sa preslávila originálnou tvorbou, nahrávajú a vytvárajú koncepčné albumy na rôznych miestach na rozličné témy. "V Trnave si ľudia budú môcť od nich vypočuť mix nástrojov, počuť však budú aj drony či rôzne hlasové ekvilibristické kúsky," dodal Mikuláš.

Návštevníci koncertu si podľa neho budú môcť okrem Hackeho užiť aj slovenskú tvorbu, počas večera vystúpi i košický hudobný experimentátor Ondrey Zintaer. Ten vo svojej tvorbe spojí elektrickú hlukovú hudbu s dronovou, a to spoločne s voľnou improvizačnou hrou na saxofón a basgitaru.