Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Podujatie Rozprávkový zámok v Bojniciach otvorilo letnú ponuku

Podujatie na Bojnickom hrade Foto: TASR/Pavol Remiaš

Duchovia, strašidlá, unikátna výstava maďarského porcelánu či Slávnosti života zamerané na oddych, umenie a gastronómiu čakajú na tohtoročných návštevníkov Bojnického hradu.

Bojnice 6. júla (TASR) - Tohtoročnú letnú prázdninovú ponuku na bojnickom zámku otvorilo podujatie Rozprávkový zámok, ktoré sa tento rok nieslo v duchu ďalekého Orientu. Príbeh Aladina a jeho čarovnej lampy prilákal počas ôsmich rozprávkových dní takmer 19.000 návštevníkov. Bohatý program pre malých aj veľkých je však na zámku pripravený počas celého leta.

"Počas dňa si návštevníci v sprievode lektora môžu prezrieť zámockú expozíciu zameranú na dokumentáciu neoslohov. V rámci prehliadky zámku zavítajú do grófskeho bytu, stredného hradu ale i do hrobky rodiny Pálfyovcov a prírodnej travertínovej jaskyne," informovala Lucia Sokolová zo Slovenského národného múzea – Múzeum Bojnice.

Piatkové a sobotňajšie noci v mesiacoch júl a august sú vyhradené pre všetkých, ktorí majú radi tajomné príbehy a čaro noci. Duchovia a strašidlá otvárajú bránu zámku každý piatok a sobotu o 21.00 h. Na svoje si počas leta prídu aj najmenší návštevníci, pre ktorých sú denne pripravené špeciálne detské prehliadky zámku. Tie sa začínajú vždy o 11.00 h (Čarovný príbeh pána Bartolomeja) a o 14.00 h (Hra na minulosť/Víla Bojnička).

"Počas letných mesiacov sa návštevníci bojnického zámku môžu už tradične tešiť na koncerty Bojnického kultúrneho leta. Pre milovníkov porcelánu sme pripravili v termíne od 19. júla do 31. októbra 2012 unikátnu výstavu s názvom Herend – Porcelán aristokracie, kde bude možné obdivovať umelecké kúsky z maďarskej porcelánky Herend," dodala Sokolová. Ponuku uzatvára podujatie Slávnosti života, zamerané na oddych, umenie ale aj gastronómiu.