Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Ples v opere bude sprevádzať myšlienka rapsódie šťastia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Unikátnym programom, ktorý bude naplnený radosťou i optimizmom a vystúpia v ňom známi slovenskí, českí i zahraniční umelci, bude sprevádzať herečka Lucia Hurajová.

Bratislava 13. decembra (TASR) - Nosným motívom nadchádzajúceho 19. ročníka Plesu v opere 12. januára sa stane rapsódia šťastia. Unikátnym programom, ktorý bude naplnený radosťou i optimizmom a vystúpia v ňom známi slovenskí, českí i zahraniční umelci, bude sprevádzať herečka Lucia Hurajová. Dobročinný Ples v opere pokračuje v minuloročnom úsilí a hostia opätovne podporia inkluzívne vzdelávanie detí so zdravotným znevýhodnením. TASR informovala PR manažérka Šema Satkeová.

Celý slávnostný večer bude sprevádzať myšlienka rapsódie šťastia. V programe sa predstavia umelci, z ktorých vyžaruje pozitívna energia a optimizmus. Medzi nich nepochybne patria aj operné hviezdy Eva Hornyaková a Miroslav Dvorský, ktorí budú svojimi áriami netradične sprevádzať hostí počas prvého tanečného kola novej plesovej sezóny. Súčasťou večera budú aj známe české hviezdy, sympatický a multi-talentovaný interpret Ondřej Gregor Brzobohatý a speváčka Marta Jandová.

„Akákoľvek akcia, ktorá vyvoláva dobročinnú reakciu, je dôkazom existencie ľudskej humanity, ktorú sa občas nejakí nešťastní jedinci snažia svojim správaním či výrokmi popierať. Som preto rád, že môžem byť súčasťou tohto manifestu dobra,“ vyjadril sa Brzobohatý.

Kapela Vidiek sa netradične predstaví s dvoma očarujúcimi interpretkami. „Pre hostí sme si pripravili okrem najväčších hitov aj spoločné skladby s mladými dámami Katarínou Knechtovou a Emmou Drobnou. Z čoho je samozrejme úplne jasné, že sa na ples veľmi tešíme, pretože takéto osvieženie je pre nás naozaj nevšedné. Dobročinný rozmer Plesu v opere vnímame veľmi pozitívne. Sme presvedčení, že toto podujatie svojim finančným príspevkom zmysluplne pomôže a v spoločnosti rozvíri tému inkluzívneho vzdelávania,“ povedal frontman kapely Vidiek Janko Kuric.

Zárukou funky zábavy budú energickí Funkiez. Svoj tanečný repertoár predstavia spolu so zahraničnými hosťami Ola Egbowonom a Big Johnom. „Som veľkým fanúšikom Funkiez, preto som poctený, že s nimi vystúpim. Charitatívny zámer Plesu v opere vnímam veľmi osobne, keďže 15 rokov vo svojom voľnom čase pomáham v Rakúsku znevýhodňovaným tínedžerom. Z prvej ruky tak viem, ako veľmi môžu vyzbierané peniaze deťom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami pomôcť. Je pre mňa obrovskou poctou byť súčasťou Plesu v opere,“ uviedol Big John.

Veľké očakávania má aj Nigérijčan pôsobiaci v Rakúsku Ola Egbowon, ktorý je známy svojim jedinečným soulovým hlasom. „Teším sa na Ples v opere, pretože milujem spoznávať nových ľudí a tiež preto, že ide o špeciálny večer, ktorý prispieva na jedinečnú vec. Kým by sme boli bez pomoci iných? Podporme spolu budúcnosť.“

Netradičný hudobný súboj na dvoch pódiách predvedú aj uznávané revival kapely The Backwards a Queenmania. Repertoár legendárnych skupín Beatles a Queen doplní energický večer devätnásteho dobročinného Plesu v opere. Predstaví sa aj Ľudová hudba Lúčnice pod vedením primáša Martina Sleziaka aj Bigband Gustava Broma s dirigentom Vladom Valovičom.

História Plesu v opere sa začala písať v roku 2001. Dnes predstavuje toto podujatie nielen prepojenie vysokého kultúrneho zážitku a spoločenskej elegancie, ale neodmysliteľne k nemu patrí aj jeho dobročinné poslanie.