Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

P. Danišovič: Dobrá práca je najlepšia metóda, ako prežiť slušný život

Na archívnej snímke Jeffo Minařík (uprostred), Pavol Danišovič (vpravo) a Jozef Oklamčák (vľavo). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pavol Danišovič zložil piesne pre Beátu Dubasovú aj pre iných interpretov, medzi nimi i pre Petra Lipu. Ako rozhlasový redaktor a moderátor sa špecializoval na hudobno-publicistické relácie.

Bratislava 16. februára (TASR) - Dobrá práca je najlepšia metóda, ako prežiť slušný život. Myslí si to skladateľ, hudobník, publicista a manažér Pavol Danišovič.

Vyštudoval odbor hudobná veda na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. V roku 1979 začínal ako dramaturg v Československej televízii, od roku 1983 bol hudobným redaktorom v Čs. rozhlase. Už počas štúdia pôsobil vo viacerých amatérskych skupinách. Od roku 1982 sa venoval komponovaniu, spolupracoval s textárom Romanom Spišiakom.

Danišovič zložil piesne pre Beátu Dubasovú aj pre iných interpretov, medzi nimi aj pre Petra Lipu. Ako rozhlasový redaktor a moderátor sa špecializoval na hudobno-publicistické relácie. Podieľal sa na tvorbe dramaturgie programov typu Miss Slovensko či Zlatý slávik. V súčasnosti pôsobí ako výkonný riaditeľ Štúdia L+S. Populárna je jeho relácia Dvojbodky, ktorú vysiela s hosťom Milanom Lasicom.

Na margo svojej profesijnej dráhy hovorí: "Ja som sa vždy ku všetkému prepracoval, nikdy to nebolo opačne. Treba byť slušný, trpezlivý a vydržať. A hlavne treba stále pracovať. To nie je fráza, že na akýkoľvek problém, depresie, je najlepším liekom práca. A dobrá práca je najlepšia metóda, ako prežiť slušný život."

Rozhovor so skladateľom, hudobníkom, publicistom a manažérom Pavlom Danišovičom vydá TASR v nedeľu 18. februára v rámci multimediálneho projektu Osobnosti: tváre, myšlienky.