Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

V bystrickej Štátnej vedeckej knižnici predstavia hudobné legendy

V roku 1943 sa narodil americký rockový spevák, skladateľ, textár a básnik JIM MORRISON, líder legendárnej skupiny The Doors. Zomrel 3.7.1971. Foto: TASR/AP Photo

Audiovizuálna výstava KinoMusic s ponukou projekcií zaujímavých filmových dokumentov mapuje život a umeleckú dráhu niektorých legiend. Podujatia sa začínajú v ŠVK o 16.00 h.

Banská Bystrica 2. októbra (TASR/TERAZ.sk) – Október v Štátnej vedeckej knižnici (ŠVK) v Banskej Bystrici patrí hudobným legendám vo filmových dokumentoch. Ako dnes informovala manažérka kultúry Ľubica Laššáková, Hudobné átrium na nádvorí ŠVK ponúka ich priaznivcom zaujímavé podujatia, vďaka ktorým bližšie spoznajú muzikantov svetového mena.

Audiovizuálna výstava KinoMusic s ponukou projekcií zaujímavých filmových dokumentov mapuje život a umeleckú dráhu niektorých legiend. Už v stredu (4.10.) to bude rockový príbeh muzikantov, ktorí inšpirovali nejednu generáciu – The Doors When You're Strange, 18. októbra si zasa návštevníci môžu pozrieť a vypočuť skutočný príbeh dievčaťa so slávnym hlasom Amy Winehouse a 25. októbra to bude filmový dokument ocenený Grammy za najlepší hudobný film roka – Paul McCartney Live Kisses. Podujatia sa začínajú v ŠVK o 16.00 h.

Ukážka z hudobného filmu Paul McCartney Live Kisses