Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

No Name sú najhranejšou skupinou v českom éteri

Spevák Igor Timko Foto: FOTO TASR/František Iván

Kapela No Name pokračuje aj v auguste v koncertnom ťažení po hudobných festivaloch.

Bratislava 23. júla (TASR) - Festivalové leto absolvuje známa košická skupina No Name doslova od Humenného až po Aš. Po tom, ako v Humennom kapela vypredala amfiteáter, presunula sa smerom na západ. V Česku patrí medzi headlinerov domácich festivalov a jej popularita opäť stúpa aj s aktuálnym singlom Sľuby, ktorý valcuje české rádiové hitparády.

Oficiálne výsledky Ifpi Cz za minulý týždeň katapultovali No Name na 1. miesto v hitparáde hranosti českých a slovenských skladieb v českom éteri. Sľuby sa dostali na prvé miesto hitparády Radio CZ 50 presne po desiatich týždňoch ich hrania v rádiách.

Spokojný líder kapely Igor Timko tento úspech komentuje slovami: „Presne pred 15 rokmi sme vydali náš prvý hudobný album. Je lichotivé, že aj po 15 rokoch pôsobenia sa naše piesne ocitnú na absolútnom vrchole rádiového éteru. Osobne si myslím, že za to vďačíme emóciám, ktoré prostredníctvom našej hudby ľuďom prezentujeme. Veď v dnešných časoch naháňania peňazí je absolútne vzácne, ak niekto niekomu povie, že ho ľúbi. Vďaka úspechom našich skladieb u fanúšikov sa nám často stáva, že sa v šatni pred koncertom nevieme dohodnúť, ktorú pesničku v ten večer nezahráme. Riešiť takéto 'problémy' je veľmi príjemné...“

Kapela No Name pokračuje aj v auguste v koncertnom ťažení po hudobných festivaloch. Do konca leta ich čaká ešte 12 festivalových vystúpení v Čechách a na Slovensku. Na každom vystúpení sú Sľuby povinnou jazdou, bez ktorej ich fanúšikovia nepustia z pódia. K singlu nakrútila kapela pred letom aj vizuálne pôsobivý videoklip v hlavnej úlohe s bubeníkom Ivanom Timkom a v spolupráci s režisérskym tandemom Patrik Pašš a Peter Budinský. TASR informovala PR manažérka Lenka Slaná.