Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Nemecká výtvarníčka predstaví Bratislavu umeleckým pohľadom

Mladá nemecká výtvarníčka Nina Wiesnagrotzki nazvala jednodňovú expozíciu Falošný poplach.  

Bratislava 18. augusta (TASR) – V bratislavskom výstavnom priestore Hangár v ateliéroch Tranzit predstaví v nedeľu 19. augusta o 15. hodine svoje multimediálne diela mladá nemecká výtvarníčka Nina Wiesnagrotzki. Jednodňovú expozíciu nazvala Falošný poplach. Obsahuje tvorbu, ktorá vznikla počas jej 6-týždňového rezidenčného pobytu v Bratislave.

"Autorku výrazne ovplyvňuje predchádzajúce štúdium medicíny, predovšetkým prepojenia medzi umením a vedou vo forme pozorovania či experimentov. Pre túto výstavu vytvorila TV inštaláciu a nástennú kresbu,"
uviedla pre TASR Denisa Zlatá z Galérie mesta Bratislavy.

Okrem toho Nina Wiesnagrotzki spracúvala svoje dojmy z rezidencie v Bratislave a zameriava sa na históriu a jej stopy v architektúre vo forme videa, ktoré prezentuje utópiu, turizmus a architektúru najmä z pohľadu zmien po roku 1945 a 1989 až doteraz.

Jej pobytový program je súčasťou rezidenčného programu iniciovaného JCE - Jeune Création Européenne (Mladé európske umenie) a primátorom mesta Montrouge vo Francúzsku. Bratislavská rezidencia je podporovaná slovenskými partnermi JCE Galériou mesta Bratislavy a tranzit.sk.