Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Na Topfeste bude hvezdáreň i najväčší stan v histórii festivalu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Festival na piešťanskom letisku sa uskutoční 30. júna a 1. júla.

Bratislava 27. júna (TASR) - Okrem koncertov na troch hlavných pódiách chystajú organizátori Topfestu aj prenosnú hvezdáreň, filmové megahity, basketbalové ihrisko, výstavu a požičovňu áut, diskusie, kníhkupectvo či burzu kníh. Festival na piešťanskom letisku sa uskutoční 30. júna a 1. júla.

Brány stanového mestečka sa otvoria už vo štvrtok (29. 6.) na pravé poludnie. Vo štvrtok bude vjazd do stanového mestečka možný len z ulice Kláštorská. V piatok o 9.00 bude otvorené aj parkovisko od Hornej Stredy, rovnako ako aj všetky vchody do areálu. V rovnakom čase sa budú otvárať takisto VIP vstup, stanovanie a parkovisko.

Na parkovanie budú vyhradené dve parkovacie zóny. Jedna sa nachádza pri zjazde z D1 v Hornej Strede - na tomto parkovisku je prísny zákaz stanovania pri autách. Vstup na druhý parkovaciu zónu sa nachádza na ulici Kláštorská, táto zóna je vyhradená na stanovanie pri autách. "Vzhľadom na zvýšené bezpečnostné riziko, pribudli tento rok okrem zvýšenej kontroly pri vstupoch aj kontroly prichádzajúcich automobilov pri vjazde do parkovacích zón, čo môže mať za následok časové zdržanie na vstupe, na ktoré chceme vopred všetkých návštevníkov upozorniť. Je potrebné s tým rátať už pri plánovaní návštevy festivalu a rátať s dostatočnou časovou rezervou," upozorňuje Dušan Drobný, organizátor festivalu.

Hudobná produkcia sa bude odohrávať hlavne na troch hlavných pódiách - Black, White a Blue stage. Práve Blue stage sa nachádza v najväčšom stane, aký kedy stál na piešťanskom letisku - dosahuje základné rozmery 55 krát 110 metrov.

V sprievodnom programe figuruje medzi novinkami napríklad stan siete kníhkupectiev Panta Rhei. Ten prinesie okrem kníh aj viacero zaujímavých osobností a aktivít, diskusie, prezentácie, workshopy, kvízy a filmy. V stane tiež môžu návštevníci vymieňať svoje prečítané knihy, prípadne ich venovať. Obohatiť knižnú zbierku bude možné aj v rámci burzy kníh.

Festival sa má niesť aj v znamení umenia. Svoj talent predstavia ôsmi česko-slovenskí výtvarníci, ktorí spoja rôzne výtvarné štýly a počas dvoch dní plných maľovania vytvoria jeden spoločný obraz.

Po prvý raz vznikne na piešťanskom letisku aj basketbalové ihrisko, kde si budú môcť záujemcovia vyskúšať presnosť svojich rúk či zahrať si v turnaji Topfest 3x3 (prihláška je na stránke festivalu). Chýbať nebude fun zóna a zábavné atrakcie s kolotočmi, výstava a požičovňa automobilov.

Všetky informácie, bezpečnostné pokyny aj info o zakázaných predmetoch na festivale nájdu návštevníci na www.topfest.sk.