Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Na hrade Devín sa odohrá v sobotu rytiersky turnaj

Ilustračná snímka. Foto: Stredoveké dni v Hlohovci

Program bude vrcholiť rytierskym turnajom na koňoch, keď sa päť rytierov predstaví v plnej sile, kráse a zdatnosti, aby si v skúškach šikovnosti aj napínavom rytierskom klaní vybojovali priazeň.

Bratislava 1. júna (TASR) – na bratislavskom hrade Devín sa koná v sobotu podujatie Rytieri na Devíne, ktoré okrem mnohých sprievodných aktivít zahŕňa aj rytiersky turnaj. TASR o tom informoval organizátor akcie a šermiarsky majster Peter Koza.

Podujatie zahŕňa pre deti s rodinami také aktivity ako jazdenie na koňoch alebo lukostreľbu. Program bude vrcholiť rytierskym turnajom na koňoch, keď sa „päť rytierov so svojimi tátošmi predstaví v plnej sile, kráse a zdatnosti, aby si v skúškach šikovnosti aj napínavom rytierskom klaní vybojovali priazeň“, tvrdia organizátori podujatia na sociálnej sieti.

Neskôr si budú môcť diváci vychutnať aj hudobnú zložku programu. „Zhruba o 18.00 h sa začne recitál trubadúrskej poézie a hudby, kde môj kolega, lutnista a spevák, bude spievať tieto piesne,“ spresnil Koza.

Ten dodal, že sa podobné podujatia konajú každý mesiac. Na júlovom podujatí sa môžu diváci podľa jeho slov tešiť na program zameraný na renesančné Uhorsko a francúzske hugenotské vojny, ktoré označil za „veselo-smutný príbeh“.