Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Účinkujúci Muzikálového festivalu vzdali hold Jozefovi Bednárikovi

Na archívnej snímke z 30. septembra 2007 v Nitre režisér Jozef Bednárik počas preberania Ceny mesta Nitra za celoživotné dielo. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Účinkujúci vystúpili na jeho počesť v bielych šáloch a na záver sa mu všetci poklonili a zapálili sviečku.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Muzikálový festival v Brusne, ktorý začal v piatok 23. augusta, sa niesol v duchu spomienky na nedávno zosnulého režiséra Jozefa Bednárika. Ten k festivalu napísal scenár.

Účinkujúci vystúpili na jeho počesť v bielych šáloch a na záver sa mu všetci poklonili a zapálili sviečku. Na pódiu v brusnianskych kúpeľoch mu vzdali hold Sisa Lelkes Sklovská, Zuzana Krónerová, Viktor Horján, Štefan Skrúcaný, Andrea Zimányiová, Zoro Laurinc či Richard Rikkon.

Súčasťou podujatia je už druhý rok aj súťaž Muzikálový talent, ktorého garantom a predsedom poroty bol práve Bednárik. Na jeho miesto v porotcovskom kresle teraz zasadol Zoro Laurinc.

Napriek smutnej udalosti sa všetci účinkujúci snažili zachovať dobrú náladu. "Nechceli sme, aby sa z Muzikálového festivalu stal jeden veľký pietny akt. To by si Béďo určite neželal. Všetci účinkujúci podali fantastický výkon, a to bolo tou najlepšou spomienkou na tohto veľkého človeka," povedal organizátor festivalu Ján Kubiš.

Festival dnes pokračuje finálovým kolom Muzikálového talentu, komponovaným pásmom Narodil sa muzikál, ale tiež odovzdávaním ocenení pre Mariána Slováka, Kamila Peteraja a pre divadlo Nová scéna. Záverečnú bodku za celou akciou dá Daniel Hůlka.