Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Modranský piknik navodí atmosféru zlatej éry zo začiatku 20. storočia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

V rámci sprievodného programu si hostia môžu v spoločnosti sprievodcu pozrieť aj historické vily v letovisku Harmónia. Atmosféru dotvorí výstava dobových fotografií a tradičná maľba v plenéri.

Bratislava/Modra 9. júna (TASR) – Dobová hudba, kostýmy, športové hry či novinové správy z minulých čias navodia atmosféru „zlatých rokov" zo začiatku minulého storočia na Modranskom pikniku. Lúka Otčenáška v Harmónii ho bude hostiť v sobotu 16. júna. TASR o podujatí informovala riaditeľka Kultúrneho centra (KC) v Modre Marcela Kvetková.

„Tento rok na pikniku zaznie aj historický púťový flašinet zo zbierky pána Ivana Gontka. Pre menších je okrem šantenia po Otčenáške, množstva sprievodných podujatí a dobových športových hier pripravené aj tradičné bábkové predstavenie divadla Tyjátr - Don Šajn alebo Márnotratný syn. Prítomné dámy, ale aj páni či celé rodiny sú opäť vítané na dobovej módnej prehliadke," predstavila niektoré časti programu Kvetková.

Návštevníkov pozvala aj do improvizovaného rozhlasového vysielania. „Hudobno-zábavný program 'Staré, ale jaré' je zostavený z nestarnúcich melódií, ktoré budú obohatené o krátke novinové správy z minulých čias," priblížila riaditeľka KC Modra.

Ani tento rok podľa jej slov na pikniku nebude chýbať prehliadka historických bicyklov a veteránov. V rámci sprievodného programu si hostia môžu v spoločnosti sprievodcu pozrieť aj historické vily v letovisku Harmónia. Atmosféru dotvorí výstava dobových fotografií a tradičná maľba v plenéri.

„Podvečer sa Otčenáška roztancuje na chytľavé swingové melódie a kto bude mať chuť, môže sa s tanečníkmi z klubu B-swing naučiť dobové tance. A keď zhasneme a návštevníci už nebudú vládať, budeme premietať nemý film aj s klavírnym sprievodom Petra Tarkaya," uzavrela Kvetková.

Kompletný program Modranského pikniku nájdu záujemcovia na www.kcmodra.sk.