Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Miro Žbirka si plní sen - nahráva v legendárnom štúdiu Abbey Road

Spevák Miroslav Žbirka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenský spevák bude nahrávať v najprestížnejšom nahrávacom štúdiu na svete, v ktorom nahrávali legendy ako Beatles, Pink Floyd, U2 či Oasis.

Bratislava 11. júla (TASR) - Miro Žbirka sľúbil vo svojom jubilejnom roku pre svojich fanúšikov aj pre seba veľa darčekov a prekvapení. Práve v týchto dňoch nahráva v legendárnom londýnskom Studio 2 na Abbey Road. Nahrať si novú pieseň Love Shines v najprestížnejšom nahrávacom štúdiu na svete, kde nahrávali také ikony populárnej hudby, akými sú Beatles, Pink Floyd, U2 či Oasis, je ďalším z darčekov a splnených snov k jeho jesennému životnému jubileu.

Pod vedením britského producenta Roba Cassa a zvukového mága Sama Okella, ktorý sa podieľal na remastrovaní nahrávok The Beatles a dostal Grammy za zvuk vo filme Harry Potter, sa na nahrávaní zišli muzikanti James Ewers (bass), Pearse MacIntyre (gitara), Dean Ross (piano) a bubeník Blair, ktorý spolupracoval s kapelou Pretenders.

Nahrávanie v štúdiu Abbey Road je dôležitým, v žiadnom prípade však nie jediným narodeninovým prianím či zážitkom, ktoré na Mira Žbirku a jeho fanúšikov ešte čakajú.

Vyvrcholením bude určite veľký narodeninový koncert v pražskej O2 aréne 8. novembra nazvaný Miro Žbirka - Happy Birthday. Vstupenky sa pre veľký záujem – koncert je totiž jediný a exkluzívny – predávajú už teraz. Ani týmto koncertom sa tohtoročný prúd osláv a darčekov fanúšikom neskončí, prídu aj ďalšie prekvapenia. Aktualizované informácie o prvom slovenskom zlatom slávikovi v ére Československa uvádza spevák na vlastnej webovej stránke zbirka.cz a facebook.com/MiroZbirka. TASR informoval PR manažér Rado Mešša.