Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Ministerka kultúry ocenila P. Kažimíra, ďakuje mu za ústretovosť

Na snímke ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková (Smer-SD) počas slávnostného odovzdávania Cien ministerky kultúry Slovenskej republiky v oblastiach profesionálneho umenia za rok 2018 v Bratislave 20. mája 2019. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéfka rezortu ocenenie Kažimírovi odovzdala pri pondelkovom udeľovaní Ceny ministerky kultúry v oblastiach profesionálneho umenia za rok 2018.

Bratislava 20. mája (TASR) - Bývalý minister financií Peter Kažimír dostal v pondelok od ministerky kultúry Ľubice Laššákovej špeciálnu plaketu. Má ísť o poďakovanie pracovníkov v rezorte kultúry za jeho ústretovosť.



"Bol absolútne naklonený slovenskej kultúre a umeniu," vyhlásila Laššáková na konto bývalého politického kolegu. "Aj vďaka exministrovi Petrovi Kažimírovi napríklad naši hudobníci v Slovenskom národnom divadle alebo Štátnej filharmónii nehrajú na deravých hudobných nástrojoch, majú nové stoličky, mnohé kultúrne inštitúcie majú nový šat. Vždy bol ústretový a napriek tomu, že celý život pracoval s číslami a tabuľkami, myslím si, že kultúru a umenie má v srdci," povedala pre TASR Laššáková.

Šéfka rezortu ocenenie Kažimírovi odovzdala pri pondelkovom udeľovaní Ceny ministerky kultúry v oblastiach profesionálneho umenia za rok 2018. Ocenenie udeľuje jednotlivcom alebo kolektívom ako prejav ohodnotenia výnimočných umeleckých, tvorivých a interpretačných počinov za predchádzajúci kalendárny rok, alebo za dlhodobý či celoživotný prínos v jednotlivých oblastiach umenia.

Bývalý minister Kažimír sa 1. júna ujme funkcie guvernéra Národnej banky Slovenska.