Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Marián Varga odohrá koncerty Vianočná suita pre opustené deti

Marián Varga na Trojkoncerte legiend Československého rocku. Foto: TASR/Milan Kapusta

Varga na koncerte vystúpi spolu s Moyzesovým kvartetom a dychovým kvintetom. Časť zisku z predaja vstupeniek poputuje občianskemu združeniu Návrat, ktoré pomáha opusteným deťom nájsť nový domov.

Bratislava 21. novembra (TASR) – Ikona slovenskej hudobnej scény Marián Varga, Moyzesovo kvarteto a dychové kvinteto sa spojili pre dobrú vec, keď odohrajú štyri koncerty s názvom Vianočná suita na podporu občianskeho združenia Návrat, ktoré nachádza náhradné rodiny pre opustené deti. Prvým bude už v nedeľu 25. novembra koncert v evanjelickom kostole v Banskej Bystrici, ďalšími potom vystúpenia v PKO Čierny orol v Prešove (26. 11.), v evanjelickom kostole v Ružomberku (27. 11.) a záverečný koncert 8. decembra vo Veľkom evanjelickom kostole v Bratislave.

„Opusteným deťom nedávame hračky, nachádzame im rodiny, touto vetou sa riadi nezisková organizácia Návrat. Doteraz pomohla nájsť novú rodinu takmer tisícke opustených detí a ja im v tom rád budem pomáhať. Z každej vstupenky venujem časť priamo tomuto združeniu,“ uviedol pre médiá organizátor koncertov Pavol Maruščák z občianskeho združenia Scene.

OZ Návrat pomáha opusteným deťom
Návrat je nezisková organizácia, ktorá od roku 1993 presadzuje a podporuje návrat opustených detí z detských domovov do rodín. V siedmich regionálnych centrách - Prešov, Banská Bystrica, Žilina, Trenčín, Trnava, Bratislava poskytuje komplexné odborné služby pre rodiny v kríze, opustené a ohrozené deti aj pre náhradné rodiny.

Dobrú myšlienku podporí spoločný projekt významných slovenských interpretov Mariána Vargu, Moyzesovho kvarteta a dychového kvinteta. Spojenie nekonvenčnej tvorby a kvalitnej hudobnej produkcie nadväzuje na úspešný projekt Marián Varga a Moyzesovo kvarteto, ktorý si prišlo pozrieť vyše dvanásťtisíc divákov.

Organizátori dúfajú, že aj tentokrát budú koncerty pre ľudí rovnako atraktívne. Prilákať by ich mohli legendárne skladby Mariána Vargu ako Z ďatelín, Smutná ranná električka, Možno, že ma rada máš, Domáca úloha či Labutie piesne. Zaujímavou rozhodne bude aj slávnostne ladená a silne emotívna Vianočná suita, ktorá prepožičala meno celému koncertnému turné. TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.