Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Lucie Bílá: O prezidentovi je mi to jasné: dav sa otočí len za Zemanom

Lucie Bílá Foto: TASR/Pavel Neubauer

Niekoľkonásobná česká slávica priznala, že sa rozhodne necíti byť politológom, aby mohla prezidentských kandidátov nejako hlboko hodnotiť. Zemana podporuje preto, že to tak cíti.

Praha 23. decembra (TASR) - Napriek tomu, že česká speváčka Lucie Bílá je známa ako sympatizantka Václava Klausa, teraz vyhlásila, že za budúceho prezidenta bude voliť Miloša Zemana: ostatných kandidátov si síce váži, dôchodca z Vysočiny je však podľa nej medzi nimi jediná dostatočne silná politická osobnosť. Píše o tom internetové vydanie denníka Mladá fronta (MF) DNES.

Niekoľkonásobná slávica síce hovorí veľmi pekne o Václavovi Havlovi, v spoločnosti je však známa skôr ako obdivovateľka súčasného prezidenta Václava Klausa. Mrzí ju, že z Hradu odchádza, ale náhradu zaňho si už našla.

"Tento kandidát, rovnako ako Václav Klaus, u ľudí vzbudzuje diskusie. Ale ja viem, že je to jediná možnosť. Silná politická osobnosť, človek, ktorý keď hovorí, tak mu všetci rozumejú. Je to Miloš Zeman. Nemám nič proti ostatným kandidátom, naopak, sú to ľudia, ktorých si vážim. Ale nikto z nich nie je natoľko silný jedinec, aby sa za ním mohol otočiť dav," uviedla Bílá vo veľkom rozhovore pre MF DNES.

V čase súbojov Zemana s Klausom ho nenávidela, to vraj však bola iná situácia. Vtedy vystupoval ako šéf politickej strany, ale teraz má byť "kráľom celej krajiny".

"Mali sme dvoch silných politikov, veľmi rovnocenných, Havla a Klausa, a ja si myslím, že teraz potrebujeme niekoho, aby tá tradícia pokračovala. A to je pre mňa Zeman. Človek s jasným charakterom, človek, ktorého poznáme, veríme, že čo hovorí, si aj myslí. Nemusím s ním súhlasiť vo všetkom, ale musím mu rozumieť," domnieva sa Bílá.

Zároveň však priznala, že sa rozhodne necíti byť politológom, aby mohla prezidentských kandidátov nejako hlboko hodnotiť. Zemana podporuje preto, že to tak cíti.

Voľby si rozhodne nechce nechať ujsť. Aj keď v tom čase bude vystupovať na lodi v Ríme, "vydupala si", že celý zájazd odvolí na konzuláte v talianskej metropole. "Keby mi toto nezaručili, tak by som možno ani nikam neodišla," vyhlásila, ako ju citoval server iDNES.cz.