Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Lola Marsh má opäť namierené do Bratislavy. Vystúpi v Refinery Gallery

Speváčka Lola Marsh počas vystúpenia na 20. ročníku multižánrového festivalu Pohoda na letisku v Trenčíne 9. júla 2016. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Koncert odohrá v stredu 14. februára. Lola Marsh je jediná zahraničná kapela, ktorá hrala na festivale Pohoda trikrát za sebou.

Bratislava 13. februára (TASR) – Izraelská kapela Lola Marsh má namierené do Bratislavy, už v stredu 14. februára odohrá koncert v Refinery Gallery. Lola Marsh je jediná zahraničná kapela, ktorá hrala na festivale Pohoda trikrát za sebou. Zakaždým pritom zaplnili priestor pred najväčšími pódiami. Od svojej premiéry na Pohode v roku 2014 hrali na Slovensku každý rok a ani tento nebude výnimkou.

Z pomerne neznámej kapely sa za pár rokov vypracovali na jednu z najobľúbenejších hudobných skupín návštevníkov Pohody. Sympatie sú zjavne vzájomné. Pri otázke, ktorý koncert si zamilovali najviac, Gil a Yael v rozhovore pre francúzsky Rocknfool jednohlasne odpovedali: „Festival Pohoda“.

Deviateho júna 2017 vydali debut Remember Roses, ktorého úspech sa ihneď premietol do stále rastúceho záujmu o túto kapelu. Gitarista a spevák Gil Landau o albume pre Life on Stage povedal: „Čo sa týka našej hudby, snažíme sa sústrediť na krásne veci v živote. Chceme ňou robiť ľudí šťastných a vytvárať v nich emócie.“

Ich koncerty sú jasným dôkazom, že sa im to darí. Izraelskú kapelu vychválil aj francúzsky denník Le Monde.

TASR informoval PR manažér Anton Repka.