Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Letné kino SNG pripravuje na august aj kultové prekvapenie

Augustový program otvorí v sobotu (3.8.) dánsky komediálny príbeh Nerada ruším (Undskyld jeg forstyrrer) režiséra Henrika Rubena Genza.

Bratislava 23. júla (TASR) - Letné kino Slovenskej národnej galérie (SNG) pokračuje úspešne vo svojich premietaniach otvorených pre širokú verejnosť aj v auguste. Druhý rok kina, ktoré supluje absenciu amfiteátrových lokalít v Bratislave, ponúka balík titulov ocenených na prestížnych filmových festivaloch. "V roku 2013 v tomto projekte SNG pokračuje s dramaturgom Petrom Konečným, šéfredaktorom portálu Kinema.sk," TASR informovala Dáša Dúbravová zo SNG.

Augustový program otvorí v sobotu (3.8.) dánsky komediálny príbeh Nerada ruším (Undskyld jeg forstyrrer) režiséra Henrika Rubena Genza. Bulharsko-švédsky film Ostrov (Ostrovat), ktorý nakrútil mladý bulharský režisér Kamen Kalev, premietnu 6. augusta. Kultové prekvapenie Letného kina bude na programe v sobotu 10. augusta. Diváci sa o ňom dozvedia viac v podobe indícií na facebook.com/letnekinosng. V utorok 13. augusta si môžu pozrieť francúzsko-luxembursko-nemecký koprodukčný film Život tej druhej (La vie d'une autre) talentovanej francúzskej herečky a režisérky Sylvie Testud. Dánska snímka Únos (Kapringen) od režiséra Tobiasa Lindholma je na programe v sobotu 17. augusta.

V druhej polovici augusta ponúknu v SNG víťazný film prestížneho MFF Rotterdam - srbskú snímku Klip režisérky Maje Miloš (20.8.), dánsky film Labrador v réžii Frederikke Aspöck (24.8.), pôsobivý thriller Vedľajšie účinky (Side Effects) režiséra Stevena Soderbergha budú na programe 27. augusta a záver projekcií (30.8.) prinesie v rámci podujatia Cinematik Warm up jeden z najoceňovanejších amerických filmov minulého roka - špionážny thriller 30 minút po polnoci (Zero Dark Thirty), ktorý nakrútila Kathryn Bigelow.

Premietania sa konajú pravidelne každý utorok a sobotu so začiatkom o 20.45 h. V prípade zlého počasia sa diváci nemusia obávať, projekcie sa rušiť nebudú a filmy si pozrú v Kinosále SNG, ktorá sa nachádza len 10 metrov od samotného amfiteátra. Vstupné je jednotné tri eurá. Hlavný filmový partner Letného kina SNG je mediálna spoločnosť Film Europe. Podujatie je súčasťou Kultúrneho leta a Hradných slávností 2013.