Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Legendárny pavúčí muž opäť útočí na slovenské kiná

Herci zľava Rhys Ifans, Andrew Garfield a Emma Stoneová pózujú počas tlačovej konferencie k novému filmu The Amazing Spider-Man. Foto: TASR/AP

Od predchádzajúcich troch filmov o Spider-Manovi, ktoré mali premiéru v rokoch 2002, 2004 a 2007, sa filmová novinka The Amazing Spider-Man v réžii Marca Webba odlišuje novým spracovaním.

Bratislava 12. júla (TASR) - Prvý raz sa objavil v roku 1962 v klasickom marvelovskom komikse autorov Stana Leeho a Stevea Ditka s názvom Amazing Fantasy. Dovtedy neznámy Spider-Man urobil na čitateľov taký dojem, že sa v roku 1963 vrátil na stránky komiksu už v samostatnom príbehu The Amazing Spider-Man. Teraz sa legendárny pavúčí muž opäť vracia v novom príbehu s rovnomenným názvom aj na plátna slovenských kín. TASR informovala Jana Kalmanová z distribučnej spoločnosti Itafilm.

Od predchádzajúcich troch filmov o Spider-Manovi, ktoré mali premiéru v rokoch 2002, 2004 a 2007, sa filmová novinka The Amazing Spider-Man v réžii Marca Webba odlišuje novým spracovaním. Tvorcovia snímky si dali záležať na tom, aby sa príbeh viac podobal originálnej komiksovej predlohe. Na začiatku novej kapitoly Spider-Manových dobrodružstiev chceli divákom ukázať Petera Parkera takého, akého ho ešte nevideli. Aj to bol dôvod, prečo do úlohy hlavného hrdinu obsadili nového herca. Komiksového superhrdinu si tak zahral Andrew Garfield, ktorého filmoví fanúšikovia poznajú ako Eduarda Saverina zo životopisnej drámy Marka Zuckerberga Sociálna sieť.

V súčasnom príbehu sa Peter Parker snaží zistiť, kým vlastne je a prečo sa z neho stal človek. Odhaľuje v ňom nové skutočnosti zo svojho života. V detstve ho opustili rodičia a on sa teraz púšťa do pátrania a hľadá príčiny ich zmiznutia. Do cesty sa mu pripletie aj záporná postava - Lizard, ktorý v roku 1963 debutoval v komikse. O dva roky neskôr sa v ňom objavila aj krásna Gwen Stacy, v súčasnom filme zamotá hlavu hlavnému hrdinovi táto dievčina v podaní mladej talentovanej herečky Emmy Stone. Vo filme sa predstavia aj Martin Sheen, Rhys Ifans, Sally Field a ďalší.

Filmovú novinku The Amazing Spider-Man uvádza od 12. júla do slovenských kín Itafilm.