Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Jazzový festival v Piešťanoch štvrtýkrát venujú Dodovi Šošokovi

Počas festivalových dní budú potom koncerty prvej dámy slovenského jazzu Lucie Lužinskej s Borisom Čellárom, Andreas Varady Trio, vystúpi Ondrej Krajňák trio, Soulmantes i Seredský dixieland.

Piešťany 31. mája (TASR) – Medzinárodný jazzový festival Doda Šošoku prinesie vo svojom 4. ročníku do Piešťan 10 koncertov, 60 hudobníkov na troch pódiách a dve výstavy. Uskutoční sa od 1. do 10. júna, otvorí ho vystúpenie zoskupenia SaxyGirls & Petr Svoboda Big band v Dome umenia.

Ani tento ročník, ktorý je venovaný známemu Piešťancovi, hráčovi na bicie a perkusie Dodovi Šošokovi a ktorý sa začal konať krátko po jeho smrti v roku 2008, sa nezaobíde bez svetových hviezd. "Po slávnych menách ako Chris Potter, Jerry Bergonzi, Roy Hargrove, Kenny Garrett, Robert Glasper, ktorí už v Piešťanoch hrali, to bude jedna z najlepších jazzový speváčok, Newyorčanka Jane Monheit so svojím bandom a špičkový a ojedinelý jazzový hráč na ústnu harmoniku Grégoire Maret s kvartetom," informoval za organizačný tím Viktor Nižňanský. Hlavný koncert festivalu, na ktorom sa predstavia, bude v sobotu 9. júna.

Počas festivalových dní budú potom koncerty prvej dámy slovenského jazzu Lucie Lužinskej s Borisom Čellárom, Andreas Varady Trio, vystúpi Ondrej Krajňák trio, Soulmantes i Seredský dixieland. Na špeciálnej Jam session sa popri skúsených jazzmenoch ako Michal Bugala, Milo Suchomel, Majo Ševčík, „Cuco“ Gajlík, Andrej Urminský, Marián Mišík a Ondrej Botek počíta aj s nastupujúcou jazzovou generáciou. Po úspešných dvoch ročníkoch výstavy Karikatúra a jazz pripravili organizátori jej nové voľné pokračovanie v Dome umenia.