Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Jana Kirschner vydáva koncertný album Živá

Jana Kirschner. Foto: TASR/Michal Svítok

Dvojalbum je prehliadkou nových aranžmánov Janiných skladieb, prepracovaných kompozícií, ale aj citlivo spracovaných verzií známych hitov. Obsahuje 22 skladieb.

Bratislava 11. októbra (TASR) – Po 20 rokoch pôsobenia na scéne vydáva uznávaná slovenská speváčka a skladateľka Jana Kirschner svoj prvý živý album. Unikátna nahrávka s názvom Jana Kirschner Živá na etikete vydavateľstva Slnko Records vychádza 6. novembra. Nahrávka vo viac než dvoch hodinách hudby dokumentuje tri koncertné turné - Moruša: Biela/2013, Moruša: Čierna/2015 a Takmer Sólo Tour/2016, ktoré speváčka a skladateľka predstavila spolu s dvadsiatkou muzikantov slovenskému a českému publiku v období štyroch rokov. Dvojalbum je prehliadkou nových aranžmánov Janiných skladieb, prepracovaných kompozícií, ale aj citlivo spracovaných verzií známych hitov. Obsahuje 22 skladieb, medzi nimi piesne ako Sama, Duch mesta, Miluješ nemiluješ, Na Čiernom koni, Modrá, Pokoj v duši či Krajina Rovina.

Farebnú mozaiku spája producentská vízia Eddieho Stevensa, ktorý speváčkinu tvorbu posúva ďalej a zdanlivo jednoduché aranžmány striedajú veľkolepé hudobné momenty. Originálny booklet, ktorý pripravilo renomované štúdio Najbrt, obsahuje desiatky fotografií, autorské zápisky ale aj producentské poznámky, kompletné setlisty a stage plány. Prináša jedinečný pohľad do muzikantského sveta tak, ako ho nepoznáme. Jana Kirschner prvým živým albumom dôstojne uzatvára dvadsať rokov pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne.



"Kvôli vám sme si doma kúpili náš prvý CD prehrávač, povedal mi nedávno jeden slovenský čašník v Prahe. Tak to už musím robiť pekne dlho, napadlo mi. A predsa, aj napriek tým dlhým rokom, som pri týchto projektoch mala často pocit, že začínam úplne odznova," uvádza speváčka v priloženom booklete a pokračuje: "Začalo sa to celkom nenápadne, keď sme sa s Eddiem rozhodli nahrať môj ďalší album. Po Krajine Rovine nebolo ľahké začať. Po komplikovanom odchode z veľkého vydavateľstva, bez funkčného manažmentu, no najmä po albume, ktorý bol časťou mojich fanúšikov prijatý rozpačito. Nevedeli sme presne, akým smerom sa vybrať, no ja som dookola opakovala, že by som chcela urobiť niečo jednoduché. Jednoduché melódie, jednoduché aranžmány. Nemala som pocit, že prišiel čas urobiť niečo veľké, a už vôbec nie prelomové. A tak vznikla Moruša. Vlastne hneď dve. Biela a čierna."



Informáciu pre TASR poskytol Alex Čerevka, PR manažér vydavateľstva Slnko Records.