Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Hudobnú výchovu na ZŠ vyučovali Kuly, Igor Timko či Jaroslav Dvorský

Podujatie s názvom Hudobníci učia hudobnú, sa konalo v priestoroch Základnej školy Jozefa Urbana v Košiciach 25. februára 2013. Igor Timko zo skupiny NoName (na snímke vľavo). Foto: TASR/František Iván

V úlohe učiteľov hudobnej výchovy dnes pred žiakov základnej školy v Košiciach predstúpili hudobné hviezdy.

Košice 26. februára (TASR) – V úlohe učiteľov hudobnej výchovy dnes pred žiakov Základnej školy Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici v Košiciach predstúpili hviezdy a hviezdičky slovenskej popmusic, ale aj operní speváci. Hudobné umenie približovali deťom Kuly zo skupiny Desmod, Igor Timko z NoName, Martin Husovský z Komajoty, Marián Čekovský, speváci Andy Ďurica, Lukáš Adamec, Tomáš Buranovský, Martin Harich, členovia skupiny Cigánski Diabli, FreeVoices, či sólisti opery košického Štátneho divadla Jaroslav Dvorský a Tatiana Paľovčíková-Paládiová.

Hodina hudobnej výchovy prebiehala naraz v každej triede na druhom stupni školy pod vedením iného hudobníka.

"Chceli sme deťom trochu ozvláštniť vyučovanie, prekvapiť ich, lebo o tom dopredu nevedeli, a potešiť ich osobnou účasťou známych hudobníkov. Išlo aj o to podať hudobnú výchovu po takej praktickej stránke. Chceme, aby sa hudobníci s deťmi porozprávali o tom, aká hudba sa im páči, alebo o tom ako funguje hudobnícky život, aby spoznali aj zákulisie hudby, nielen to, čo im ponúkajú médiá smerom von," priblížil nevšedný projekt pre TASR riaditeľ školy Róbert Schwarcz.

Škola plánuje podľa riaditeľa organizovať akciu s pracovným názvom Hudobníci učia hudobnú každý školský rok.