Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Szidi Tobias vydala album Sedmoláska, predstaví ho na koncertoch

Na snímke speváčka a herečka Szidi Tobias. Foto: Waldemar Švabenský

Fanúšikom ho predstaví 28. mája na koncerte v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Bratislava 23. mája (TASR) – Speváčka a herečka Szidi Tobias vydáva nový album, ktorý dostal názov Sedmoláska. Fanúšikom ho predstaví 28. mája na koncerte v bratislavskom Ateliéri Babylon. Deň nato ho uvedie do života aj v nitrianskom klube Nájomná jednotka 210.

Sama speváčka o jeho vzniku hovorí: „Dvoj-CD Sedmoláska vzniklo aj preto, aby ste počuli, ako chalani spolu naozaj výborne hrajú. Ďakujem im za to. Výber piesní prešiel hustým sitom, ale rýchlo sme sa dohodli na konečnej zostave. Mnohé piesne sú po rokoch iné, vyzretejšie. Alebo sme vyzretejší my. Viete, čo je najlepšie? To, že sa nám stále chce. Hrať, spievať, koncertovať.“

Na dvoch diskoch ponúka novinka 24 piesní v koncertných verziách a v novej inštrumentácii, medzi nimi Tak málo lásky, Tvrdohlavá, Idylka či Nech sa deje. Nové CD Sedmoláska nahrala kapela v zložení Szidi Tobias (spev), Milan Vyskočáni (akustická gitara, klavír), Marcel Buntaj (bicie nástroje), Martin Gašpar (kontrabas), Andrej Gal (violončelo), Richard Šimurka (tenorsaxofón, flauty) a Viliam Majer (akordeón).

„Mám výbornú kapelu. Album sme nahrali v štúdiu Cobrasound Martina Čemu za dva dni, predtým sme mali dva dni skúšky. Chceli sme mať na CD živé nahrávky z koncertov, ale akosi to nevyšlo. Podarilo sa nám však zahrať tak, že snáď budete mať pocit, akoby ste boli na koncerte. Veľmi v to dúfam,“ doplnila speváčka.

„Živý koncert je ako príchod k moru. Postupne sa osmeľujete, lebo to ide a plávate s vlnami hlbšie, lebo cítite dôveru a veríte si. Keď sa klaniame a veľmi často si ďakujeme s divákmi navzájom, je to podobný pocit, ako keď sa vraciate na breh obmytý čistou vodou a šťastný,“ dodala Szidi.

TASR informovala PR manažérka Beáta Rožárová.