Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Ukážeme Slovensku našu najlepšiu šou, odkazuje Elán fanúšikom

Spevák a frontmen skupiny Elán Jožo Ráž Foto: TASR/Michal Svítok

V Pezinku sa v sobotu 8. júna naša najznámejšia skupina predstaví fanúšikom na otvorenej scéne s výberom svojich najväčších hitov.

Bratislava 6. júna (TASR) – Skupina Elán - slovenská hudobná legenda sľubuje, že väčšiu šou ešte na Slovensku nepredviedla. V Pezinku sa v sobotu 8. júna naša najznámejšia skupina predstaví fanúšikom na otvorenej scéne s výberom svojich najväčších hitov.

Kým na jar skupina Elán absolvovala v Čechách komorné turné s koncertmi po divadelných sálach, aktuálne sa vracia do svojej tradičnejšej polohy. Už o dva dni, v sobotu 8. júna o 21.00 h odpáli na futbalovom štadióne v Pezinku v kompletnej zostave šou s príznačným názvom Best Of. V rámci ich jediného tohtoročného vystúpenia na Slovensku pod holým nebom odznie minimálne 25 najväčších hitov skupiny, ktoré Elánu pomohli vybrať aj fanúšikovia cez internet. Zaznie len jedna novinka, skladba s názvom Kde si z ostatného albumu Anjelská daň, ktorú pre Joža Ráža napísal Pavol Jursa.

Samotný Elán sa na open air koncert zodpovedne pripravuje, veď väčší koncert ako ten, ktorý sa uskutoční v Pezinku, zažila v minulosti vari len pražská Letná. „Veľmi sa teším, máme nové svetlá, obrovskú aparatúru a veľkú chuť spievať pre našich fanúšikov. Toto bude naozaj veľká šou, kde sa dúfam všetci stretneme,” odkazuje priaznivcom kapely jej líder Jožo Ráž.

„Bude to najmaximálnejší z maximálnych koncertov, na aký sme zvyknutí. Veľká šou vrátane zdvihákov, svetiel a tej najlepšej muziky pre našich fanúšikov,“ dodáva Vašo Patejdl.

Gitarista, spevák a skladateľ, železné jadro skupiny Elán, Jano Baláž
Foto: TASR/Michal Svítok
Trojicu Jožo Ráž, Jano Baláž a Vašo Patejdl doplnia na pódiu ďalší členovia koncertnej rockovej zostavy skupiny, ktorá je na scéne už vyše 40 rokov a na konte má 13 megaúspešných štúdiových albumov. V koncertom výbere skladieb figurujú všetky najznámejšie hity a notoricky známe skladby, pri ktorých je vysoký predpoklad, že ich niekoľkotisícový dav poctivo odspieva s Elánom. Aj na to sa rockeri tešia. „Čakáme veľkú párty. Je to zakaždým skvelý pocit, keď s nami na koncerte pod holým nebom spieva niekoľko tisíc ľudí,“ dodal Patejdl.

Elán ako najstaršia slovenská legenda je sama o sebe zárukou veľkolepého zážitku. Vystúpenie skupiny má umocniť aj obrovské pódium s kvalitným zvukom, koncert sa preto pripravuje v niekoľkotýždňovom predstihu aj po technickej stránke. Do Pezinka mieri dovedna 12 kamiónov, ktoré na futbalový štadión dopravia kryté pódium a ďalšie časti scény. Z USA je dokonca objednaných aj 200 štvorcových metrov LED technológií, ktoré sa postarajú o efektné projekcie vo vysokom rozlíšení. Koncert samotný bude ozvučený systémom K1, ktorý využívajú najväčšie mená svetovej hudobnej scény, akými sú Red Hot Chili Peppers, Radiohead či Kylie Minogue. Na Slovensku táto zvuková aparatúra poslúžila aj vlani pri open air koncerte Guns N' Roses na letisku v Piešťanoch.

Vstupenky na koncert sú dostupné v sieti Ticketportal, VIP vstupenky na koncert sú už vypredané. TASR informoval PR manažér koncertu Ján Kakaščík.