Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Hviezda tohtoročného Topfestu priletí na festival súkromným lietadlom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Jeden z najväčších objavov súčasnosti 32-ročný anglický spevák a skladateľ Rag'n'Bone Man, vlastným menom Rory Graham, ktorého debutový singel Human má na internete viac ako 300 miliónov pozretí

Bratislava 29. júna (TASR) - Autor megahitu Human Rag'n'Bone Man, hviezda tohtoročného Topfestu, priletí súkromným lietadlom na festival už deň pred jeho začiatkom. Jeden z najhranejších interpretov na starom kontinente sa po absolvovaní festivalov v Glastonbury a Roskilde predstaví v piatok 30. júna slovenskému publiku. "Do Piešťan pricestuje o deň skôr, aby si dobre oddýchol po náročnom účinkovaní na oboch legendárnych festivaloch," TASR informoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík.

Jeden z najväčších hudobných objavov súčasnosti 32-ročný anglický spevák a skladateľ Rag'n'Bone Man, vlastným menom Rory Graham, ktorého debutový singel Human má na internete viac ako 300 miliónov pozretí a aktuálna pieseň Skin takmer 30 miliónov, vraj nemá takmer žiadne hviezdne maniere. Okrem súkromného lietadla, ktoré používa na presun seba a svojej skupiny. "Jedinou nesplniteľnou požiadavkou manažmentu Rag'n'Bone Mana bolo pristátie súkromným lietadlom priamo na letisku v Piešťanoch. Po vysvetlení, že priamo na letisku prebieha festival a na pristávacej dráhe máme stánky s občerstvením, súhlasili s pristátím v Bratislave. Priletia dokonca deň pred koncertom, takže možno ich fanúšikovia stretnú vo štvrtok večer v uliciach Piešťan," prezradil organizátor festivalu Dušan Drobný.

Spevákova "crew" pozostáva z 18 ľudí a má viac-menej štandardné požiadavky na šatne či občerstvenie, medzi ktorým nechýbajú kvalitné havanské rumy, pivá domácej značky, whisky, veľa ľadu, humusové a guacamolové nátierky, ingrediencie na prípravu sendvičov či tortilové čipsy. Samotný Rag'n'Bone Mane si potrpí aj na čokoládové tyčinky istej značky a najznámejšiu značku gumových cukríkov. Jeho piatkový koncert sa v prestrešenom Blue stage začína o 20.25 h.