Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Herečka Catherine Zeta-Jones je na psychiatrii, sama sa chcela liečiť

Britská filmová herečka a hollywoodska hviezda CATHERINE ZETA-JONESOVÁ, manželka Michaela Douglasa. Predstavila sa napríklad vo filmoch: Pasca, Zorro: Tajomná tvár, Traffic - Aféry (bez)mocných alebo Chicago. Foto: TASR/AP

Bipolárna afektívna porucha II. je typická výkyvom nálad a výskytom depresií.

Los Angeles 30. apríla (TASR) - Herečka Catherine Zeta-Jones sa sama prihlásila do psychiatrického zdravotníckeho zariadenia na liečbu bipolárnej poruchy.

Uviedla to z Los Angeles hovorkyňa filmovej hviezdy Sarah Fullerová v pondelok večer v e-maile pre tlačovú agentúru AP.

Zeta-Jones "je odhodlaná cyklicky sa zverovať do lekárskej starostlivosti, aby čo najlepšie zvládla svoj zdravotný problém", dodala hovorkyňa.

Pred dvoma rokmi sa oscarová 43-ročná herečka prihlásila na tú istú kliniku, kde bola na krátkom liečebnom pobyte s ochorením známym pod názvom bipolárna afektívna porucha II. Je typická výkyvom nálad a výskytom depresií. Zvyčajne sa lieči medikamentmi a psychoterapiou.

Hollywoodska hviezda waleského pôvodu je jednou z najobsadzovanejších talentov v šoubiznise. Hrala vo filmoch ako Fantóm, Zoro: Tajomná tvár či Dannyho dvanástka a Oscara získala za rolu v americkom muzikálovom filme Chicago (2002).

O najnovšej liečbe herečky ako prvá informovala internetová stránka TMZ, venovaná správam o celebritách.