Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Kultúra

Herca Stana Dančiaka previezli na neurológiu

Stano Dančiak Foto: TASR/Zuzana Čižmáriková

Slovenského herca Stanislava Dančiaka trápia už dlhší čas zdravotné problémy, pre ktoré musel byť v nedeľu hospitalizovaný.

Bratislava, 1. augusta (Teraz.sk) - Slovenskú hereckú legendu Stanislava Dančiaka (73) trápia už dlhší čas zdravotné problémy, pre ktoré musel byť podľa pondeľňajšieho vydania denníka Nový Čas v nedeľu uplynulých hodinách hospitalizovaný na urgentnom príjme jednej z bratislavských nemocníc.

Herecká legenda už niekoľko rokov bojuje s cukrovkou, ktorá ho pripravila aj o zrak a tým pádom je odkázaný na pomoc najbližších. Pre zlý zdravotný stav skončil pred dvomi rokmi v nemocnici s podozrením na mozgovú porážku, čo sa však neskôr nepotvrdilo.

Momentálne je však Dančiak na tom podstatne horšie, o čom podľa denníka svedčí nedeľaňajší zásah záchranky, ktorá obľúbeného herca previezla v dopoludňajších hodinách do nemocnice v centre Bratislavy. Podľa informácii spomínaného denníka bol slovenský herec dezorientovaný a musel podstúpiť viacero vyšetrení. V nemocnici mu robila spoločnosť dcéra Zuzana.

Dančiak sa prednedávnom vrátil z pobytu v Tatrách, no paradoxom je, že práve po návrate z našich veľhôr sa niekoľko dní necítil vôbec dobre. V inkriminovaný deň mu údajne stúpol cukor veľmi vysoko a mal aj problémy s pohybom.