Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Helena Vondráčková dokončuje nový album

Foto: TASR/Martin Baumann

Prestížne francúzske Musée Grévin pracuje už na jej voskovej soche.

Bratislava 21. júla (TASR) – Rok po vydaní CD a DVD Helena on Broadway so živým záznamom koncertu zo Štátnej opery v Prahe vydá v októbri Helena Vondráčková nový štúdiový album.

Piesne pre ňu napísali známi skladatelia a textári, akými sú Vítězslav Hádl, Václav Noid Bárta, David Deyl, Michal David, Ondřej Brzobohatý, Lešek Wrónka, Václav Kopta, Eduard Krečmar, Jan Dvořák či Lukáš Hrabal. Žánrovo pôjde o pestrú zmes lyrických popových skladieb, produkcie albumu sa ujal Daniel Hádl.

Okrem noviniek sa speváčka rozhodla na album zaradiť aj tri cover verzie, originálu skladby Don't Leave Me This Way, talianskeho  hitu Non vivo piú senza te a novú podobu piesne Pétra Mátého známu pod názvom Málo mám lásky tvé, ktorú pôvodne naspievala už v 70. rokoch.

Medzi schôdzkami s autormi a nacvičovaním nových piesní si Helena odskočila aj na výlet do Paríža. Nebol to však romantický víkend, išlo o pracovnú návštevu. Prestížne francúzske Musée Grévin sa chystá otvoriť na jar 2014 pobočku v pražskej Celetnej ulici a jednou z prvých oslovených osobností z Česka bola Helena. Stala sa teda vôbec prvou, ktorá umelecký tím múzea voskových figurín aj navštívila. Na jej soche sa už pracuje. Viac než storočná tradícia robí z Musée Grévin exkluzívny kultúrny stánok. Niet teda divu, že ponuka na vytvorenie dvojníčky urobila Helene radosť a považuje to za významnú poctu.




V týchto dňoch sa Helena chystá na nakrúcanie obľúbeného televízneho seriálu "Gympl s (r)učením omezeným", kde hrá v štyroch dieloch. Medzi nakrúcaním si "odskočí" do Poľska. Zmieňovaný album Helena on Broadway vyšiel v máji aj u našich severných susedov a jeho úspech vyvolal opätovné pozvanie na hudobný festival v Sopotoch. Organizátori si od umelkyne vyžiadali hit Call Me a "poľskú hymnu" Malovaný džbánku.