Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Heavy-metalová legenda Iron Maiden vydáva live album En Vivo

Steve Harris z britskej heavy metalovej skupiny Iron Maiden Foto: TASR/AP Photo/MTI, Balazs Mohai

Album s názvom En Vivo nahrali Iron Maiden v apríli 2011 v juhoamerickom Chile na Estadio National v Santiagu.

Bratislava 26. marca (TASR) – Dnes vychádza nový live album britskej heavy-metalovej skupiny Iron Maiden z jej minuloročného turné.

Album s názvom En Vivo nahrali v apríli 2011 v juhoamerickom Chile na Estadio National v Santiagu. Vypredaná show pre 50 tisíc fanúšikov je od dnešného dňa k dispozícii v niekoľkých rôznych formátoch. TASR informovala Renáta Tomášová, marketingová manažérka spoločnosti EMI Slovak Republic.

Iron Maiden sú nepochybne jednou z najzásadnejších kapiel rockovej histórie a disponujú snáď najvernejším publikom. Atmosféra ich koncertov býva jedinečná a kapela ju vždy dokáže preniesť aj na hudobný nosič. Nie je to inak ani tentokrát, keď bol koncert nasnímaný 22 HD kamerami. Kapela naviac túto koncertnú show doplnila zaujímavým bonusovým materiálom.

Na DVD a Blue-Ray disku záujemcovia nájdu navyše 88 minútový dokument, ktorý zachytáva dianie za pódiom i na cestách, ďalej rozšírenú verziu promo videa Satellite 15…The Final Frontier vrátane dokumentu o vzniku klipu alebo pútavý vizuál The Final Frontier World Tour Show Intro. Najvernejší si pochopiteľne môžu zadovážiť limitovanú edíciu v kovovom balení. Záznam vychádza tiež na 2CD či v digitálnej podobe.

Heavy metalová formácia Iron Maiden vznikla v londýnskej štvrti Leyton v roku 1975. Založil ju basový gitarista a spevák Steve Harris, k názvu Iron Maiden, teda železná panna, ho inšpiroval film Muž so železnou maskou (A Man In The Iron Mask).

V roku 1980 vydali debutový album Iron Maiden. Ich dráhu dnes dokumentuje pätnásť štúdiových albumov, ten najnovší The Final Frontier vydali v auguste 2010. Tri z nich, The Number Of The Beast (vydaný v marci 1982), Seventh Son of a Seventh Son (apríl 1988) a Fear of the Dark (máj 1992) sa dostali v rebríčku až na prvé miesto. K diskografii patrí od dnešného dňa aj desať live a päť kompilačných albumov.


Video: Trailer k albumu En Vivo


Video: Iron Maiden v Santiagu