Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

David Hasselhoff mal v Prešove pocit, že odohral životný koncert

David Hasselhoff, archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Prešov sa mu zapáčil, už v ňom bol, zvažuje, že doň príde opäť.

Bratislava 21. júna (TASR) - Herec a hudobník David Hasselhoff mal počas svojho vystúpenia na prešovskom festivale pocit, že odohral koncert svojho života. Zdôveril sa s tým novinárom po tom, čo sa odprezentoval na Dobrom festivale.

Hasselhoff vystúpil v areáli kúpaliska Delňa ako hlavné lákadlo podujatia. Prešov sa mu zapáčil, už v ňom bol, zvažuje, že doň príde opäť. "Je to staré, stredoveké mesto, nie príliš veľké. Ja hodnotím miesto podľa ľudí. Tu sú priateľskí a milí, od malého dieťaťa až po dospelého muža. Na koncerte sa mnou nechali jednoducho viesť," povedal.

V najbližších týždňoch čaká hudobníka nahrávanie nového albumu (vyjde v októbri) a koncert v Holandsku s huslistom André Rieuom. "Bude to s celým orchestrom, niečo ako popová opera. Úplne odlišná vec, teším sa," uviedol.

Hasselhoffa čaká jubileum, svoje 65. narodeniny oslávi v Maastrichte. Plánuje podľa vlastných slov "obrovskú párty", na ktorú prídu i jeho dcéry.

Návrat k filmu reálne nevidí, dobrých filmov je podľa neho veľmi málo a tie dobré sa už nevyrábajú. "Dúfam, že sa vrátim do televízie. Mám vlastný seriál s názvom Hoff the Record. Dosiahol masívny úspech, dokonca sme vyhrali medzinárodnú cenu Emmy," vysvetlil.

Na desiatom ročníku Dobrého festivalu (16.-18.6) vystúpili okrem Hasselhoffa napríklad brazílska metalová skupina Sepultura, Kai Hansen & Ravenclaw, Čechomor, Horkýže Slíže, Slobodná Európa, The Paranoid, Vec či domáce prešovské kapely IMT Smile, Chiki liki tu-a a Heľenine oči.