Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

V stredu odštartuje ďalší ročník festivalu Bratislavská komorná gitara

Ilustračná foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Tento rok je pre účastníkov pripravený aj bonusový koncert s hviezdou Ola Viola Sound chamber orchestra, vo svete ojedinelý komorný violový orchester so sólistom - Sung Ho Changom.

Bratislava 9. apríla (TASR) – Deviaty ročník festivalu Bratislavská komorná gitara sa začína v stredu 10. apríla. V Zichyho paláci sa vždy o 19.00 h predstavia špičkoví gitaristi a ich sprievodní hráči.

Festival ponúkne do nedele 14. apríla sériu koncertov, ktorým bude dominovať klasická i moderná hudba vychádzajúca z európskych tradícií, ale aj exotických vplyvov. Predstavia sa umelci zo Slovenska, Nemecka, Japonska, Talianska i Bulharska.

"Úvod festivalu bude v stredu (10.4.) večer patriť nemeckej dvojici Johannes Tonio Kreusch (gitara) a jeho manželke Doris Kreusch-Orsan (husle), ktorí predstavia svoj repertoár založený na španielskej a latinsko-americkej hudbe," informoval TASR hovorca Starého Mesta Tomáš Halán.

Ako dodal, tento rok organizátori festivalu pripravili aj bonusový koncert. V stredu 10. mája o 19.00 h v Zichyho paláci na Ventúrskej ulici bude jeho hviezdou Ola Viola Sound chamber orchestra, vo svete ojedinelý komorný violový orchester so sólistom -gitaristom Sung Ho Changom (Južná Kórea). Orchester vznikol v roku 1999 a uviedol sa projektom The Evening Concert for Bach Music, ako aj ďalšími zaujímavými koncertmi, na ktorých originálnym spôsobom interpretujú klasickú hudbu.

Viac informácií o programe možno nájsť na stránke festivalu www.bratislavafestival.sk

Záštitu nad tohtoročným festivalom prevzala starostka mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Tatiana Rosová.