Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V Bratislave sa uskutoční Electronic Beats Festival

Na festivale v minulosti vystúpila aj britská kapela Prodigy. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Festival bude v apríli, príde aj anglické duo Hurts či francúzsky DJ Agoria.

Bratislava 13. marca (TASR) - V industriálnych priestoroch Refinery Gallery sa 19. apríla uskutoční Electronic Beats Festival, hudobná udalosť, v rámci ktorej sa vo veľkom štýle predstavia Hurts, Agoria, James Pants a Youthkills. V Bratislave už Telekom so svojím projektom Electronic Beats predstavil hviezdy ako Prodigy, Lamb, Apparat, Friendly Fires, Woodkid či WhoMadeWho. V máji privezie na Slovensko samotných Depeche Mode. Ešte predtým však pravidelnú dávku elektrizujúcich bítov Bratislave naservírujú manchesterskí Hurts, francúzsky dídžej Agoria, americký beatmaker James Pants a nádejní mladí Londýnčania Youthkills.

Briti Theo Hutchcraft a Adam Anderson alebo Hurts majú radi synthpop 80. rokov a "depešácku" estetiku. Ich strhujúcu show na festivale Glastonbury zvolili čitatelia hudobného magazínu NME za najlepšie vystúpenie, čím sa Hurts zaradili pred také mená ako U2, Coldplay a Beyoncé. Na Electronic Beats predvedú svoju úplne novú show, postavenú hlavne na druhom albume Exile.

Sébastien Devaud aka Agoria je európskym dieťaťom detroitského techna. Francúzsky DJ a producent má na konte štyri albumy, niekoľko dídžejských kompilácií, medziiným aj pre londýnsky superklub Fabric, a najbližšie pripravuje spolu s dídžejom Laurentom Garnierom otvorenie nočného klubu v Lyone.

Vstupenky sú už v predaji
Američan James Pants v programe Electronic Beats ponúkne vtipný pohľad na súčasný hip-hop a future-funk. Hudobnú kariéru začal už ako tínedžer, objavil ho šéf labelu Stones Throw Records, DJ Peanut Butter Wolf. Ocitol sa v dobrej spoločnosti, na labeli vydávajú svoje albumy interpreti ako Madlib, DJ Dilla, Dam-Funk, DJ Rocc či Aloe Blacc.

Nádejnú mladú krv bude na festivale reprezentovať britské elektronické indie-pop duo Youthkills, alias James a Andy Taylorovci. So skladbou Time Is Now držia aktuálne prst na tepe doby. Tento rok budú vydávať debutový album, ktorému hudobní fajnšmekri už teraz predpovedajú veľkú budúcnosť. Je tu preto veľká šanca uvidieť zrod hviezdy.

Vstupenky na festival Electronic Beats sú už v predaji online prostredníctvom služby predpredaj.sk. TASR informovala PR manažérka podujatia Michaela Ivaničová.