Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

V Bratislave v sobotu na jeden deň otvoria Múzeum Depeche Mode

Foto: Telekom

V sobotu, keď na Pasienkoch vystúpi legendárny Depeche Mode, bude v blízkom obchodnom centre predajňa Telekomu prerobená na Múzeum Depeche Mode.

Bratislava 23. júna (TERAZ.sk) - Rozsiahlu zbierku spomienkových predmetov viažucich sa ku kapele Depeche Mode nájdu fanúšikovia do soboty 25. mája v nákupnom centre Polus City Centre v predajni Telekomu. Medzi viac ako 100 rôznymi artefaktami z najväčšej súkromnej zbierky na svete venovanej Depeche Mode (tzv. Burmeisterova zbierka) nechýbajú kazety s prvými demo nahrávkami, plagáty koncertov, fotografie, platne, knihy, reklamné predmety a veľa ďalšieho.

Slovenskí fanúšikovia sa o vzácne kúsky zo svojich zbierok mohli podeliť prostredníctvom stránky www.milujemedepeche.sk. Mozaika zložená z relikvií slovenských fanúšikov je takisto súčasťou výstavy.

Predajňa v štýle Depeche Mode v deň koncertu

V deň koncertu, teda v sobotu 25. mája 2013, sa celá predajňa Telekomu v bratislavskom Polus City Center premení na veľké Múzeum Depeche Mode so všetkým, čo k tomu patrí. K vystaveným artefaktom pribudnú plagáty, informácie o histórii kapely, dokonca predajcovia štylizovaní na spôsob vlastný fanúšikom Depeche Mode.

Chýbať nebudú súťaže o smartfóny Samsung GALAXY S4 a ďalšie ceny, fotostena či „styling corner“, kde si fanúšikovia pred koncertom budú môcť dať bezplatne upraviť vlasy a make-up v štýle Depeche Mode. O správnu náladu sa postará DJ hrajúci výhradne piesne britskej synthpopovej legendy.