Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Zomrel Chris Kelly, člen niekdajšieho repového dua Kris Kross

Chris Kelly Foto: TASR/AP

Duo sa celosvetovo preslávilo svojim hitom Jump.

Los Angeles 2. apríla (TASR) - Pravdepodobne na následky predávkovania sa drogami dnes v Atlante zomrel americký spevák a raper Chris Kelly. Spevák sa v minulosti niekoľkokrát pokúsil vyliečiť zo svojej drogovej závislosti. Informovala o tom hudobná televízia MTV s odvolaním sa na policajné zdroje.

Kellyho objavili dnes v popoludňajších hodinách bez známok života v jeho dome, neskôr ho v nemocnici Atlanta Medical Center vyhlásili za mŕtveho. Spevákova matka vyšetrovateľom povedala, že Kelly si noc pred svojou smrťou aplikoval zmes kokaínu a heroínu, takzvaný speedball.

Zosnulý 34-ročný Kelly, známy aj pod umeleckým pseudonymom Mack Daddy, sa preslávil v 90. rokoch ako člen chlapčenského rapového dua Kris Kross, ktorého druhým členom bol Chris Smith. Oboch mladých umelcov objavil hudobný producent Jermaine Dupri v roku 1992 v atlantskom nákupnom stredisku.

Duo sa celosvetovo preslávilo ešte v tom istom roku, keď nahralo svoj najväčší hit Jump. Mladí raperi neskôr sprevádzali Michaela Jacksona na jeho svetovom turné. Kris Kross vydali tri štúdiové albumy. Skladba Jump vydržala na vrchole hudobného rebríčka Billboard Hot 100 nepretržite osem týždňov a získala dvojnásobnú platinovú platňu za predaj.