Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Chinaski sa vracajú na Slovensko s Klubovým špeciálom 2013

Chinaski je jednou z najpopulárnejších českých kapiel so širokou základňou fanúšikov aj na Slovensku.

Bratislava 8. apríla (TASR) – Známa česká skupina Chinaski sa chystá na Slovensko s Klubovým špeciálom 2013. Po úspechu podobného špeciálu v roku 2011 odohrá tentokrát kapela päť koncertov. Prvý z nich 25. apríla v Čadci (Kultúrne a informačné centrum). Ďalšími budú vystúpenia v Žiline (26.4., Dom odborov), v Liptovskom Mikuláši (27.4., Dom kultúry), v Bratislave (10.5., Ateliér Babylon) a v Trenčíne (11.5., Piano Club).

Viac ako dve hodiny hudby, skladby naprieč celou históriou kapely vrátane tých najobľúbenejších a najznámejších hitov. Na koncerty sa tešia nielen fanúšikovia, ale aj kapela: "Mali sme veľkú radosť, že sa ľuďom páčilo naše predchádzajúce turné aj do skutočne ďalekej histórie kapely. Keď sme v roku 1993 v Prahe v klube Na Chmelci začínali ako predkapela Hudby Praha, nenapadlo nám, že spolu budeme tak dlho a že to bude baviť po takom dlhom čase nielen nás, ale i našich fanúšikov," uviedol pre médiá spevák kapely Michal Malátný a dodal: "Trvalo 12 rokov, kým si nás niekto všimol, a týchto 12 rokov sme prosto koncertovali a koncertovali. Prichádzalo to postupne a ľudia na nás začali chodiť. A chodia do dneška, čo je super, veľmi sa na všetkých tešíme."

Chinaski je jednou z najpopulárnejších českých kapiel so širokou základňou fanúšikov aj na Slovensku. Kapela na čele so spevákom Michalom Malátnym patrí už dlhé roky medzi špičku súčasnej hudobnej scény. Na 11 štúdiových albumoch, ktoré kapela doteraz vydala, sa nachádzajú megahity ako Tabáček, Zadarmo či Klára. Ostatný album Chinaski Není na co čekat sa výborne ujal medzi fanúšikmi a kapela patrí aj vďaka nemu medzi najžiadanejšie koncertné a festivalové kapely. TASR o tom informovala PR manažérka spoločnosti Universal Music Veronika Dvorská.