Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

V rámci Cherchez La Femme aj Longital s novým programom

Foto: Cherchez la Femme

Longital má na konte deväť albumov a dve hudobné ceny.


Bratislava 9. apríla (TERAZ-OTS) - Longital a OK Bonnie je dvojica interpretov, ktorí sa predstavia v KC Dunaj v rámci festivalu Cherchez La Femme. Svoje koncerty odohrajú v sobotu, 13. apríla.

Bratislavská hudobná a životná dvojica Shina a Daniel Salontay sa vo svojom hudobnom projekte LONGITAL v posledných rokoch venovala hlavne netradičnému prepájaniu pesničiek a elektroniky. V novom programe pripravenom pre ich plánované Muzika Akustika Tour 2013 sa objaví zvuk vibrafónu a klavíra v podaní Stroona, na veľkom plátne sa za kapelou bude odvíjať farebný vizuálny príbeh v podaní VJ K_freak.

Longital má na konte deväť albumov a dve hudobné ceny. Okrem koncertov a albumov je Longital prizývaný k hudobnej spolupráci na pôvodných filmových dielach a divadelných hrách v Čechách (divadlo Continuo) a na Slovensku (divadlo Gunagu, Štúdio Tanca). Longital tvoria hudbu, ktorá má srdce, energiu, je zrozumiteľná pre široké publikum a zároveň uspokojí náročného džezového či alternatívneho poslucháča. Kombinácia ženského a mužského vokálu, poetické texty, progresívne gitarové umenie, hra na gitare a base sláčikom, zostava rozšírená o vibrafón, klavír a imaginatívna VJ projekcia na veľké plátno – to všetko sľubuje hudobný a vizuálny zážitok.

Spolu s Longitalom počas festivalového večera v KC Dunaj vystúpi aj OK Bonnie z Francúzska. Táto skupina okolo speváčky a gitaristky Justine Bonneville bola nedávno ocenená za svoje francúzske texty, hudbu ocenil aj známy producent Laurent Garnier. Produkcia je mixom elektroniky, alternatívneho rocku a psychedelie. Poetické pesničky sú jemné a krehké, na konci s vygradovanými hudobnými emóciami.



Počas prvého ročníka festivalu Cherchez La Femme sa uskutoční päť výstav a expozícií slovenských umelkýň rôznych druhov vizuálneho umenia a bude odohraných viac ako štrnásť koncertov a živých vystúpení kapiel a projektov. Program festivalu bude rozdelený do štyroch bratislavských klubov – Ateliér Babylon, KC Dunaj, NuSpirit Club, Nekapri ArtInn a Green Buddha. Kompletný zoznam výstav a koncertov je k dispozícii na www.cherchezlafemme.sk, kde je možné zakúpiť aj vstupenky na jednotlivé podujatia festivalu.