Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Cher pripravuje na september nový album

Americká speváčka Cher. Foto: TASR/AP

Vydanie albumu s názvom Closer To The Truth je naplánované na 24. septembra.

Bratislava 9. júla (TASR) – Známa americká speváčka Cher pripravuje nový štúdiový album s názvom Closer To The Truth, ktorého vydanie je naplánované na 24. septembra. Nový album po skoro dvanástich rokoch avizuje pilotný singel Woman's World. Predchádzajúca 25. štúdiovka Living Proof vyšla v novembri 2001.

Po dlhej prestávke vystúpila Cher s novým singlom v záverečnej časti programu The Voice televízie NBC. Bolo to speváčkino prvé živé vystúpenie po viac než desiatich rokoch. Speváčka účinkovala nedávno v seriáli televízie TNT Women In Film s Robertom Osbornom a produkovala show TV Lifetime Dear Mom, Love Cher, ktorá bola odvysielaná v máji. V závere roka bude vydaná aj na DVD.

Speváčka a herečka Cher (rodená Cherilyn Sarkisian La Pierre, *1946, El Centro, California) začínala v roku 1963 v Los Angeles ako štúdiová vokalistka. Tu sa zoznámila so Sonnym Bonom, spolu vytvorili spevácku a neskôr aj manželskú dvojicu. V júli 1965 mali v hitparáde prvú úspešnú skladbu I Got You Babe, ktorá sa dostala až na prvé miesto. Mesiac nato, v auguste, mala Cher v hitparáde aj prvú sólovú skladbu All I Really Want To Do. S Bonom sa rozišli v marci 1974. Spolu mali v hitparáde jedenásť skladieb.

Na sólovej dráhe bola Cher úspešná. V singlovej hitparáde mala 23 piesní, tri z nich, Gypsys, Tramps & Thieves (1971), Dark Lady (1974) a Believe (1998), sa dostali na prvé miesto. Vydala 25 štúdiových albumov, najúspešnejším z nich je Believe z novembra 1998, ktorého predaj presiahol 20 miliónov kópií. K diskografii patrí aj desiatka live albumov a hitových kompilácií. Hrala vo viacerých filmoch, úspešný bol Čarodejnice z Eastwicku, ktorý bol nakrútený v júni 1987.