Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Bryan Adams prinesie do Bratislavy najväčšie hity

Foto: TASR/Ivan Majerský

Bryan Adams koncertoval na Slovensku po prvýkrát v roku 2003.

Bratislava 19. júla (TASR) - Nestarnúci sympaťák s dušou rockera a citom pre najkrajšie zaľúbené balady – Bryan Adams - zahrá už budúci týždeň v Bratislave. Kanadský spevák a hudobník v sobotu 28. júla ponúkne so svojou kapelou v Aegon Aréne bratislavského NTC svoje najväčšie hity a pridá aj prekvapenie.

Krátko pred vystúpením sa Kanaďan stretne s desiatkou šťastných Slovákov, ktorí stretnutie s idolom získali v súťaži. Bryan Adams organizuje takzvaný „Meet & Greet“ vždy tak, že bezprostredne po ňom vybehne rovno na pódium a odštartuje koncert.

Bryan Adams je jedným z najväčších hudobných artiklov z Kanady. Na jeho konte sa nachádza viac než 65 miliónov predaných albumov. Počas svojho turné navštívil aj také krajiny ako Pakistan či Vietnam, kde ako prvý „západniar“ odohral svoj koncert.

Na Slovensku koncertoval po prvýkrát v roku 2003. Jeho koncertné turné pozostáva väčšinou z jeho najväčších hitov, ktoré vyšli pred dvomi rokmi na kompilácii Bare Bones, medzi nimi Summer Of '69, Please Forgive Me, (Everything I Do) I Do It For You z filmu Robin Hood či mušketierska All For Love, ale aj Run To You a Heaven. Sú to skladby, ktoré sú zárukou naozaj skvelého rockového koncertu.

Všestrannosť Bryana Adamsa potvrdzuje aj fakt, že už niekoľko rokov je známy aj ako špičkový fotograf. Jeho fotografie nájdete nielen na obaloch jeho albumov, ale aj v katalógoch prestížnych módnych značiek. Vstupenky na koncert Bryana Adamsa 28. júla v bratislavskej Aegon Arene sa predávajú exkluzívne v sieti Eventim.sk.

Kanadský rockový spevák, skladateľ a gitarista Bryan Adams (*5.11.1959, Kingston, Ontario) začínal v roku 1976 ako spevák v skupine Sweeney Todd. Od roku 1980 je na sólovej dráhe, začal ju albumom Bryan Adams, ktorý vyšiel vo februári 1980. V roku 1983 mal v rebríčku prvý hit Straight From The Heart.

V americkej hitparáde mal zatiaľ dvadsať dva piesní, štyri z nich sa dostali na prvé miesto. Jednou z nich bola (Everything I Do) I Do It For You z roku 1991, ktorá bola titulnou vo filme Robin Hood. Bola zaradená aj na úspešný album Waking Up the Neighbours, vydaný v septembri 1991. Na svojom konte má desať štúdiových albumov, ten desiaty s názvom „11“ vydal v marci 2008. K diskografii patria štyri live a päť kompilačných albumov, ten najnovší s názvom Icon vyšiel v auguste 2010.