Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Prísne tresty pre mužov, ktorí chystali atentát na speváčku Joss Stone

Joss Stone Foto: TASR/AP

Podozrivých zadržala britská polícia v okolí speváčkinho sídla na juhozápade Anglicka v júni 2011.

Londýn 10. júla (TASR) - Tridsaťdvaročného muža, hlavného obžalovaného v kauze prípravy atentátu na speváčku Joss Stone z júna 2011, odsúdili dnes v anglickom Exeteri na 18 rokov väzenia. Jeho o tri roky staršieho komplica poslali už v apríli na desať rokov za mreže. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Ani procesy úplne neobjasnili motív konania oboch mužov, ktorí vypovedali, že speváčku chceli zavraždiť kvôli jej úzkym kontaktom s kráľovským dvorom. Samotná speváčka však aj v súdnej sieni potvrdila, že pre kráľovskú rodinu iba niekoľkokrát spievala.

Podozrivých zadržala britská polícia v okolí speváčkinho sídla na juhozápade Anglicka v júni 2011. Bezpečnostné zložky vtedy reagovali na upozornenia občanov z Cullomptonu, ktorí si všimli podozrivú posádku osobného automobilu typu Fiat Punto červenej farby, ako pomaly prechádza ulicami.

Podľa medzičasom potvrdených informácii našli policajti u mužov meče, lano a vrece používané pri prevoze zosnulých. Navyše mali so sebou aj detailnú mapu a letecké zábery vidieckej nehnuteľnosti Joss Stone v grófstve Devon.

Speváčka, ktorá svojho času nechýbala ani na sobáši princa Williama s Kate Middletonovou, má na konte okrem iného ocenenia Grammy a BRIT Award, ale aj krátku kariéru modelky či debut na filmovom plátne. Je angažovanou ochranárkou zvierat a predali sa milióny jej hudobných nosičov.