Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Na doskách Astorky končí Červená princezná

Na snímke dramaturgička Andrea Domeová. Foto: TASR/Michal Svítok

Súbor uviedol Červenú princeznú v réžii Patrika Lančariča pred niekoľkými rokmi.

Bratislava 22. mája (TASR) - Inscenácia pôvodnej slovenskej divadelnej hry Petra Pavlaca Červená princezná končí svoju púť na doskách bratislavského Divadla Astorka Korzo '90. Derniéra divadelného titulu sa uskutoční v sobotu 25. mája o 19.00 hodine. TASR informovala Andrea Domeová z Divadla Astorka Korzo '90.

Súbor uviedol Červenú princeznú v réžii Patrika Lančariča pred niekoľkými rokmi. "Od začiatku sa každé predstavenie stalo oslavou hereckého majstrovstva protagonistov a predovšetkým predstaviteľky titulnej postavy Zity Furkovej, ktorá za svoj výkon získala aj najvýznamnejšie slovenské divadelné ocenenia," doplnila.

Zita Furková v Červenej princeznej zobrazuje príbeh svojráznej a nevyspytateľnej krásky, ktorá mohla mať všetko na svete - majetok, lásku, moc - ale skončila sama, na protialkoholickej klinike. Hra ponúka sled groteskných a tragikomických epizód z neuveriteľne bohatého života Galiny, ktorú spovedá reportér (Marián Labuda ml.) a jeho tajomná krásna "asistentka" (Petra Vajdová).

Za bravúrne vytvorenie postavy Galiny získala Zita Furková Výročnú cenu Literárneho fondu 2009 a nominovali ju medzi tri najlepšie ženské herecké výkony sezóny 2008/2009.