Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Andrea Bocelli zaspieva pápežovi Františkovi

Archívna snímka, Andrea Bocelli. Foto: TASR/AP

Na dublinskom štadióne Croke Park sa očakáva účasť vyše 70.000 ľudí, tvrdia podľa stanice BBC organizátori.

Dublin 4. augusta (TASR) - Taliansky tenorista Andrea Bocelli vystúpi tento mesiac na podujatí v írskom hlavnom meste Dublin, na ktorom sa zúčastní aj pápež František. Svetové stretnutie rodín sa bude konať 21.-26. augusta, koncert je naplánovaný na 25. augusta. Pápež navštívi Írsko v posledné dva dni podujatia.

Na dublinskom štadióne Croke Park sa očakáva účasť vyše 70.000 ľudí, tvrdia podľa stanice BBC organizátori.

Bocelli vyhlásil, že vystúpenie pred pápežom je "privilégiom pre dušu". "Je pre mňa potešením ponúknuť svoj skromný príspevok na tomto veľkom stretnutí. Rodina je najsilnejším stavebným článkom spoločnosti, dôverným priestorom, v ktorom sa človek učí, ako si zvoliť život, čo vedie k dobru," povedal 59-ročný tenorista.

Ďalšími interpretmi, ktorí už ohlásili svoju účasť na Svetovom stretnutí rodín 2018, sú Nathan Carter, Daniel O'Donnell, Moya Brennanová, The Begley Family a The Priests.

Pôjde o prvú pápežskú návštevu Írska za uplynulých takmer 40 rokov. Bocelli spieval Františkovi už pri najmenej jednej príležitosti vrátane predchádzajúceho Svetového stretnutia rodín, ktoré sa konalo v roku 2015 v USA.