Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Americká speváčka world music Simrit Kaur sa predstaví v Bratislave

Americká speváčka Simrit Kaur vystúpi 18. septembra v bratislavskom Ateliéri Babylon. Foto: Youtube Screenshot

Hudba Simrit Kaur je zvláštna, speváčka cez ňu vyjadruje hlbokú ľudskosť a lásku a dokáže sa ľudí hlboko dotknúť.

Bratislava 11. júna (TASR/Teraz.sk) – Americká speváčka Simrit Kaur vystúpi 18. septembra v bratislavskom Ateliéri Babylon. Fanúšikom predstaví duchovnú, liečivú hudbu akoby z iného sveta. Američanka s gréckymi koreňmi vyrastala na hudbe Boba Marleyho, počúvala grécku, africkú či indickú hudbu, ale prekvapivo aj Grateful Dead, Led Zeppelin, Mazzy Star, Tori Amos či Jeffa Buckleyho. Simrit svojou tvorbou dokonca zaujala populárnu speváčku Belindu Carlisle natoľko, že s ňou spolupracovala na albume.

Hudba Simrit Kaur je zvláštna, speváčka cez ňu vyjadruje hlbokú ľudskosť a lásku a dokáže sa ľudí hlboko dotknúť. Simrit vychovali v adoptívnej rodine, v ktorej členovia neboli pokrvní príbuzní. V nej pochopila, že hlboké vzťahy sú vecou srdca a duše.



"Moja revolúcia je odvaha byť tým, kým skutočne som. Hovoriť našu pravdu uprostred strachu. Byť autentickí bez ohľadu na to, čo si ľudia budú hovoriť alebo myslieť. Je to odvaha kráčať sám a zároveň vedieť, že nie sme sami a kráčame spoločne do neznáma," hovorí o svojich pocitoch pri tvorbe Simrit Kaur.

"Vývoj mojej hudby považujem za prirodzený. Vždy som bola fascinovaná a študovala som mystickú byzantskú hudbu gréckokatolíckej cirkvi, v ktorej som vyrastala. Spievala som v zbore a študovala byzantské hymny. Hudba, ktorú robím teraz, nie je nič iné. Možno sú použité iné nástroje a štýly, ale podstata je rovnaká," dodáva speváčka.

Simrit nahráva, komponuje a produkuje hudbu vo vlastnom vydavateľstve. Koncertuje so svojou kapelou a organizuje workshopy po celom svete. Od roku 2010 má na konte šesť štúdiových albumov a osem hudobných videí. Album s názvom Simrit a skladba Revolution znamenali veľkú zmenu v jej tvorbe. Vymenila tvorivý tím, začala si viac veriť a robiť veci po svojom.



"Cítila som, že keď tú zmenu spravím, budem nasledovať hlas môjho srdca. Mohol to byť zároveň môj pád. Mala som tú vedomosť, že najprv je treba napraviť svoje vnútro, aby sme mohli ovplyvniť aj vonkajšie prostredie," doplnila na záver.

TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.