Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

V Belianskej doline zavalil strom robotníka.Pomáhali horskí záchranári

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Po poskytnutí zdravotnej starostlivosti muža záchranári transportovali k vrtuľníku, ktorý ho previezol do nemocnice v Martine.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Lesného robotníka počas prác v lesnom poraste v Belianskej doline zavalil strom. Na mieste zasahovali horskí záchranári.

"Muž utrpel viaceré poranenia, ale bol pri vedomí a komunikoval. Kolegom sa ho podarilo spod stromu vyslobodiť a následne privolali pomoc," informovalo Operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

Po poskytnutí zdravotnej starostlivosti muža záchranári transportovali k vrtuľníku, ktorý ho previezol do nemocnice v Martine.

Pomoc turistkám vo Vysokých Tatrách a Pieninách

Pomoc horských záchranárov potrebovali dnes popoludní dve turistky vo Vysokých Tatrách a v Pieninách. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

Česká turistka si na značenom chodníku v oblasti Žabích plies vo Vysokých Tatrách podľa slov horských záchranárov pravdepodobne zlomila dolnú končatinu v oblasti členka. "Náhodní turisti jej pomohli zostúpiť na Chatu pri Popradskom plese, odtiaľ jej privolali pomoc. Horskí záchranári ju po príchode vyšetrili, končatinu jej zafixovali a následne transportovali do Starého Smokovca k privolanej sanitke, ktorou pokračovala do nemocnice v Poprade na ďalšie ošetrenie," uviedla HZS.

Horskí záchranári zasahovali dnes aj v Pieninách. Ich pomoc potrebovala 15-ročná poľská turistka, ktorá na chodníku v Prielome Dunajca spadla a poranila sa v oblasti tváre. Po ošetrení bola transportovaná na štátnu hranicu a odovzdaná poľským záchranárom.