Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

PRIZNANIE: Slovenského bezdomovca v Rakúsku zabili štyria Slováci

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podozriví však uviedli rôzne verzie toho, čo sa udialo a navzájom sa obvinili.

Viedeň 29. júna (TASR) - V prípade tela mŕtveho Slováka, ktoré sa našlo v marci v zariadení na likvidáciu komunálneho odpadu v Grazi v rakúskej spolkovej krajine Štajersko, zadržala polícia na Slovensku a v Českej republike štyroch podozrivých. Všetci štyria Slováci sa v súčasnosti nachádzajú vo vyšetrovacej väzbe vo Viedni. Zadržaní - traja muži a žena - sa k svojmu činu priznali, oznámila dnes polícia vo Viedni.

Podozriví však "uviedli rôzne verzie toho, čo sa udialo a navzájom sa obvinili," povedala hovorkyňa polície Irina Steirerová, ktorú citovala agentúra APA.

Mŕtvy, ktorý bol slovenským bezdomovcom žijúcim vo Viedni a štvorica podozrivých, sú slovenskými občanmi, uviedla APA. Páchatelia mali 58-ročného muža pripraviť o život v marci v hotelovej izbe vo Viedni a telo potom vložiť do kontajnera s komunálnym odpadom. K činu došlo 17. marca. Podozriví mali muža zabiť po hádke zrejme spoluzavinenej alkoholom. Telesné pozostatky sa z Viedne do Grazu dostali s dodávkou odpadu.

Krajinský kriminálny úrad Viedeň sa vraždou tohto muža začal zaoberať 22. marca. Svedkovia vypovedali, že ho opakovane videli s ďalšími dvoma Slovákmi - 55-ročným mužom a 40-ročnou ženou. Polícia následne identifikovala ďalších podozrivých mužov vo veku 54 a 17 rokov. Všetkých štyroch postupne zadržali buď v ČR alebo na Slovensku a následne vydali na trestné stíhanie vo Viedne.