Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Krimi

Rakúska polícia pátra sa po tínedžerovi podozrivom z terorizmu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tínedžera zadržali 28. októbra 2014 pre podozrenie z viacerých trestných činov, okrem iného zo zločinu teroristického spolčovania.

St. Pölten 14. januára (TASR) - Dolnorakúska polícia pátra po 14-ročnom tínedžerovi, ktorého v priebehu jesene 2014 zadržala v St. Pöltene pre podozrenie z teroristických aktivít a následne opäť prepustila.

Chlapec sa v utorok popoludní zdržiaval podľa informácíí vyšetrovateľov vo viedenskej štvrti Hütteldorf, odvtedy je nezvestný, aktuálne miesto jeho pobytu nie je známe.

Informácie priniesla dnes tlačová agentúra APA.

Prokuratúra St. Pölten nariadila so súhlasom súdu zadržanie mladíka.

Orgány činné v trestnom konaní vyzvali na pomoc aj verejnosť, s konkrétnymi vecnými informáciami sa možno obrátiť na ktorýkoľvek policajný okrsok v republike alebo na krajinskú dolnorakúsku pobočku tamojšieho úradu pre ochranu ústavy.

Tínedžera zadržali 28. októbra 2014 pre podozrenie z viacerých trestných činov, zločinu teroristického spolčovania sa, ako aj navádzania na trestný čin teroristického charakteru a nebezpečného vyhrážania sa. S odvolaním sa na poľahčujúce okolnosti ho 11. novembra prepustili na slobodu.