Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Krimi

Lúpež v herni: Krupiérku udrel do čeluste, odtiahol na wc a zamkol

Na snímke z 6. júna 2017 muž, ktorý mal spáchať lúpež v herni v Prievidzi. Foto: TASR - KR PZ Trenčín

Páchateľ následne vybral peniaze z dvoch peňaženiek a aj z príručnej pokladničky.

Prievidza 9. júna (TASR)- Zo zločinu lúpeže obvinil prievidzský policajný vyšetrovateľ 33-ročného muža z Handlovej. Ten ešte 6. júna v herni na ulici Š. Moyzesa v Prievidzi napadol krupiérku a z prevádzky ukradol hotovosť a ďalšie veci, informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Handlovčan vošiel do herne 6. júna krátko po 5.00 h a keď zostal s 29-ročnou krupiérkou v herni sám, pristúpil k nej so slovami, že to vyšlo dnes na ňu a udrel ju do tváre pod spodnú čeľusť, uviedla Antalová. "Po údere mladá žena spadla na zem a udrela si hlavu. Zo strachu mu na jeho žiadosť otvorila bar, v ktorom bola príručná pokladnička. Páchateľ následne vybral peniaze z dvoch peňaženiek a aj z príručnej pokladničky. Po tomto odtiahol vystrašenú zamestnankyňu na WC, kde ju zamkol. Mladá žena stihla nenápadne stlačiť tlačidlo alarmu," doplnila.

Ako ďalej ozrejmila Antalová, po tom, čo policajti našli na toalete zamknutú krupiérku, začali pátrať po páchateľovi uvedeného skutku, ktorý okrem peňazí z herne vzal aj dva telefóny, jeden patriaci herni a jeden napadnutej žene. "Lúpežou spôsobil firme so sídlom v Topoľčanoch, ktorej herňa patrí, celkovú škodu 1025 eur, 29-ročnej krupierke vznikla škoda 200 eur," vyčíslila.

Prievidzskí kriminalisti v krátkom čase lúpež podľa policajnej hovorkyne objasnili, obvinený je však na úteku a skrýva sa. "Hľadaný Handlovčan nie je pre políciu neznámou osobou. Bol viackrát súdne trestaný, okrem iného aj za lúpež so zbraňou. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní od sedem do 12 rokov," dodala.